Politie Midden- en West Brabant

Tweede overval op hotel in Breda

Breda, zondag 25 mei 2003

BREDA: Vanavond heeft rond 23.45 uur een nog onbekende man een gewapende overval gepleegd in een hotel aan de Burgemeester Batenburglaan te Breda. Niemand raakte gewond. De overvaller heeft eerst aan de bar iets gedronken, en keerde na een bezoek aan het toilet terug met een pistool. Hiermee bedreigde hij de medewerker van de receptie en eiste geld uit de kassa. Daarna bedreigde hij de drie personeelsleden van de bar en nam ook daar van twee kassa`s geld mee. Hierna heeft hij de twee mannen en twee vrouwen onderbedreiging opgesloten in een kantoorruimte.
De dader ging zo onopvallend te werk dat een groep hotelgasten die in een aangrenzende ruimte aanwezig waren niets van de overval hebben gemerkt.
De overvaller is er, met een nog onbekend geldbedrag, te voet vandoor gegaan. Hij was niet vermomd. De politie heeft in de omgeving een onderzoek ingesteld maar de dader niet meer aangetroffen.

Eerder op de avond vond er in Breda ook een overval plaats, bij een motel aan de Heerbaan. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze twee overvallen.

Bron: Manon Erkens-Brouwers