Politie Midden- en West Brabant

Politie start zoekactie naar vermiste scholiere

Bergen op Zoom, zondag 25 mei 2003

BERGEN OP ZOOM: De politie is vanavond rond 21.00 uur een zoekactie gestart naar een 17-jarige scholiere uit Bergen op Zoom. Zij was `s middags, waarschijnlijk rond een uur of drie, op haar scooter van huis gegaan om een nieuwe route naar haar school in Roosendaal uit te proberen. Toen zij om 19.30 uur nog niet thuis was hebben de bezorgde ouders de politie gebeld.
Nadat bij de politie een melding binnenkwam dat op de Zoomvlietweg, nabij camping de Heidepol, een scooter in de berm lag, is men polshoogte gaan nemen. De ouders konden bevestigen dat het inderdaad de scooter en helm van hun dochter waren. De vindplaats, uit de buurt van haar route, en de manier waarop de scooter en helm werden aangetroffen was voor de politie aanleiding om een zoekactie te starten. Hieraan werkten zo`n 15 politiemensen mee. De unit Forensisch Technisch Onderzoek was met drie personen aanwezig om sporen op en rond de scooter veilig te stellen. Daarnaast kreeg men assistentie van een helicopter die het gebied heeft afgezocht met een infraroodcamera. Ook werd een speurhond ingezet die op en rond de vindplaats van de scooter naar geursporen van het meisje heeft gezocht. Deze inspanningen hebben vooralsnog niet tot meer aanwijzingen geleid.
Een bekende van het meisje, die op de nabijgelegen camping verbleef, is door de politie mee naar het bureau genomen voor verder verhoor.

Bron: Manon Erkens-Brouwers