Gemeente Dordrecht


---

Dordrecht brengt vervolgbezoek aan Antillen

Vincent Brinkhof
Van 25 mei tot en met 1 juni brengt Dordrecht een vervolgbezoek aan de Nederlandse Antillen. Het gaat om een werkbezoek in het kader van het Dordtse Antillianenbeleid. De delegatie bestaat uit wethouder J.W. Spigt (Welzijn, inclusief Antillianenbeleid) en drie betrokken ambtenaren.

De insteek van het bezoek is meerledig. Allereerst gaat het erom een beter beeld te krijgen van de problematiek van Antilliaanse jongeren die naar Nederland vertrekken en waarvan velen zich vestigen in Dordrecht. Het is ook een vervolg op afspraken die zijn gemaakt tijdens het werkbezoek in 2000 . Nagegaan wordt wat daarmee is gebeurd en er wordt expertise uitgewisseld. Ook wordt met het bezoek blijk gegeven van bestuurlijke betrokkenheid van het Dordtse gemeentebestuur bij de jongerenproblematiek.

Het uitwisselen van opvattingen over preventie, inburgering, criminaliteit en participatie vanuit de Antilliaanse gemeenschap zelf moeten impulsen geven aan effectief Antillianenbeleid in Dordrecht in het verlengde van het programma 2003 dat onlangs bestuurlijk is bekrachtigd. Dat beleid is erop gericht op deelname, samenhang en verantwoordelijkheid te bevorderen en een positie voor Antillianen te creëren die niet negatief afwijkt van die van andere Dordtenaren.

Op het programma staan bezoeken aan bestuurders van het eiland Curaçao en aan de gedeputeerde van het eilandsbestuur van Bonaire over onder meer de terugkeermogelijkheid van Bonairianen via een leer-werktraject. Ook worden niet-gouvernementele organisaties bezocht.