Gemeente Zoetermeer

Schaapscheerfeest bij Het Buitenbeest is dit jaar extra feestelijk

Stadsboerderij Het Buitenbeest viert dit jaar het 25 jarig bestaan. Dat wordt het gehele jaar gevierd met bijzondere activiteiten. Vooral in de maanden juni en september is er van alles te doen bij het Stadsboerderij. Iedere vrijdag in juni is de boerderij ook 's avonds geopend tot 20.00 uur.

Op zondag 25 mei wordt het traditionele schaapscheerfeest gehouden. Het feest begint om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur. Ditmaal is er extra veel te beleven vanwege het 25 jarig bestaan.

Tijdens het feest staan er diverse kramen op het erf. Hierin presenteren diverse instanties zich, die actief zijn op het gebied van natuur en milieu. Ook is er een kleine rommelmarkt. Voor de kinderen staat er een draaimolentje, zweefmolentje en een groot springkussen. Ook kunnen ze zich laten schminken. Schaapscheerders laten zien hoe schapen van hun wollen vacht worden afgeholpen. Spinsters laten op ambachtelijke wijze zien hoe de wol tot handzame draden wordt gesponnen. Vrijwilligers van de boerderij verzorgen weer het ecologisch koffie- en ijsterras.

De stadsboerderij Het Buitenbeest is gevestigd aan de Voorweg 93. Voor meer informatie is Het Buitenbeest bereikbaar op telefoonnummer (079) 352 0624.

Laatste wijziging: 16-05-2003