Gemeente Velsen

PERSBERICHT

En de pont vaart heen en weer...... Geen braderie, koffieconcert of wijnproeverij. Geen literaire fietstocht , boekenmarkt of tuinmeubelenshow.
We houden het op zondag 25 mei heel simpel bij De Dag van de Pont die de Bibliotheek Velsen in samenwerking met de gemeente Velsen en Connexxion nu voor de tweede keer organiseert. De Dag van de Pont luidt een nieuwe serie posters in die het komende jaar zullen hangen op de ponten die varen bij IJmuiden, Buitenhuizen en Zaandam. En ze zullen opgehangen worden op de draagvleugelboten die al weer enige jaren met veel succes zorgen voor de snelste verbinding tussen Amsterdam en IJmuiden. De posters hebben als thema De Haven en bestaan uit foto's van en gedichten over de haven. De foto's en vormgeving zijn van fotograaf Frans Salman in samenwerking met het grafisch bureau Circus Sinistra en de gedichten zijn van bekende nederlandse dichters als Hans van de Waarsenburg, Bert Voeten en Jan Arends en een liedtekst van de in IJmuiden geboren troubadoer Cornelis Vreeswijk De Thuishavensamba:
"weet je nog wel dat schilderij de achterkant naar het zuiden het maakt mij droevig en het maakt mij blij het herinnert mij aan IJmuiden " Zo kan de passagier op zijn korte reis in een uniek decor wegmijmeren bij mooie poëzie. Vanaf 25 mei zijn de posters in de vorm van een mapje ansichtkaarten te koop, die zondag op de pont en daarna in alle vestigingen van de bibliotheek in Velsen.
Ter gelegenheid van deze nieuwe reeks affiches heeft Connexxion op zondag 25 mei een pont ter beschikking gesteld die, zoals een pont betaamt, heen en weer vaart en ondertussen als open podium fungeert voor een ieder die ons een kunstje wil flikken in de vorm van een optreden. Geen auto's op deze pont maar optredens en passagiers die genieten van het heen en weer. Om 12 uur beginnen de optredens en aan het eind van de dag, om ongeveer 5 uur, zal de dag afgesloten worden met samenzang, een potpourri van bekende liedjes over de haven. Tussen die twee momenten valt te genieten van onder andere lokale dichters die voorlezen uit eigen werk, zang van het shantykoor Grace Darling, van de showgirlgroep van muziekvereniging Velserbroek, de allround hard-coregroep Painted Smile, de eastcost popgroep The Tourist , het dameskoor Vocaal Volume en jazzmuziek van 't Zuur. Bibliotheek Velsen
Annemieke Schoen
Werk: 0255 561410 Thuis: 075 6874129 Trudi Bos
Werk: 0255 561418 Thuis: 0255 538565
06 531 830 78