Het Nederlandse Rode Kruis

19 mei 2003
Help mee op de Internationale Dag van de Vermiste Kinderen

Overal ter wereld raken kinderen vermist. In oorlogen, maar ook gewoon in Nederland. Wanneer het zoeken door officiële instanties ophoudt, begint het leed voor hun ouders, broers en zusjes pas echt. In aanvulling op de politie helpt het Meldpunt Vermisten de achterblijvers met advies en emotionele steun bij een vermissing.

Samen in actie

Manon van Wezel, vermist sinds 1995

Op 25 mei, de Dag van de Vermiste Kinderen, voert het Rode Kruis Meldpunt Vermisten actie samen met TROS Vermist. In het weekend van 25 mei zijn in alle Free Record Shops vergeet-mij-niet-speldjes te krijgen. Daarnaast worden ze bij een aantal evenementen uitgedeeld door jongeren van de Rode Kruis Promoteams. In pretpark Sixflags Holland, Madurodam, het Dunya Festival in Rotterdam en het Virusfestival in Eindhoven kunt u ze tegenkomen. In de uitzending van TROS Vermist op vrijdag 23 mei om 21.00 uur is uitgebreid aandacht voor de Dag van de Vermiste Kinderen.

Mustafa al Darraji, vermist sinds 6 juli 2001

Meedoen? GRAAG!

Natuurlijk roepen we u allen op om ook een vergeet-mij-nietje te dragen op 25 mei. Maar ook kunt u helpen bij de verspreiding, door vanaf de website www.dagvandevermistekinderen.nl digitale vergeet-mij-nietjes te sturen aan vrienden en bekenden. Zodat vermiste kinderen niet worden vergeten.

Meer informatie:

* www.dagvandevermistekinderen.nl

* Meldpunt Vermisten

Foto homepage: Estelle Mouzin, vermist sinds 9 januari 2003. Meer foto´s van vermiste kinderen vind u op www.dagvandevermistekinderen.nl