PERSBERICHT

De gebeurtenissen van vrijdag 16 mei j.l. in Casablanca hebben veel onrust veroorzaakt binnen de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Geweld op dit niveau is onbekend in Marokko. Het is een aanslag direct gericht tegen het volk, ook tegen de migranten in het buitenland. Voor ons, Marokkanen in het buitenland, is het zover van ons land extra moeilijk. Vanuit hier willen wij meehelpen bij de bestrijding van zinloos geweld in ons land. Juist nu de stabiliteit in Marokko zich positief ontwikkelt, komt deze zinloze daad van geweld extra hard aan. Wij rouwen om de slachtoffers en staan als één man achter Marokko.

Naar aanleiding van bovenstaande gebeurtenissen organiseert de Multiculturele Europese Vereniging Vriendschap in Nederland (Assadaaka) een discussie in samenwerking met de stichting Marokkaanse Nederlandse Vriendschapsbetrekkingen.

Iedereen kan een bijdrage leveren aan de discussie en is van harte welkom. Wij willen met nadruk ook de autoriteiten uitnodigen.

De discussie zal plaatsvinden op zondag 25 mei a.s. in buurthuis de Meevaart, Balistraat 48 a, 1094 JN Amsterdam. De aanvangstijd is 19.30 uur.



Ingezonden persbericht