Stadsdeel Amsterdam-Noord


* Noorder IJdag: 25 mei

23/5/2003 - Noorder IJdag: 25 mei
Planpresentaties en ontdekkingstochten langs de Noordelijke IJ-oever

Zondag 25 mei - op de Noorder IJ-dag worden de reacties op het Voorontwerp Masterplan Noordelijke IJ-oever gepresenteerd. De dag vindt plaats in De Baanderij. Na de presentatie zijn er verschillende manieren om het gebied te verkennen. Per boot zijn er rondleidingen naar een aantal plekken aan de Noordelijke IJ-oever. Ondermeer naar het Shellterrein, Shipdock, de Noorder IJ-plas en de NDSM-werf. Bovendien kan ingescheept worden voor een algemene ontdekkingstocht langs de Noordelijke IJ-oever.

Veel mensen uit Amsterdam-Noord - bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties - hebben het afgelopen half jaar meegedacht en hun reactie gegeven op het voorontwerp masterplan Noordelijke IJ-oever. Inmiddels zijn alle wijzigingen verzameld en is het voorontwerp masterplan op een groot aantal punten aangepast. Voordat het gewijzigde Masterplan aangeboden wordt aan het stadsdeelbestuur wil het projectbureau Noordelijke IJ-oever laten weten wat zij gedaan heeft met alle reacties op het Voorontwerp.

Het masterplan wordt in september aangeboden aan het stadsdeelbestuur. Voordat het bestuur er een besluit overneemt vindt de officiële inspraakprocedure plaats. Daarna beslist de stadsdeelraad over het plan en de reacties.

De Noorder IJ-dag is zondag 25 mei van 12.00 uur tot 17.00 uur in de Baanderij aan de Ondinaweg 15-17.

Het programma is als volgt:
12.00 uur Þ ontvangst
12.30 uur Þ presentatie Masterplan
14.00 uur Þstart boottochten en rondleidingen
16.00 uur Þ borrel en optreden van De 4Tuoze Matrozen 17.00 uur Þ afsluiting