Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 25-05-2003
1e persbericht van zondag 25 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Lastige beller weer aangehouden
Zaterdag om 21.00 uur is een 62-jarige man in zijn woning aan de Van Gorkumlaan aangehouden. In tien minuten tijd belde hij twaalf keer de alarmcentrale 112 en begon dan steeds te schelden. De man is al eerder aangehouden voor dezelfde telefoonterreur op de alarmlijn voor de hulpdiensten. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling
Een 33-jarige Eindhovenaar is zaterdag om 22.10 uur in zijn woning in Woensel Zuid aangehouden nadat hij een 35-jarige Eindhovense vrouw had mishandeld. Beiden hebben een relatie gehad. De man had haar tegen het hoofd geslagen. Hij is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man aangehouden na aanrijden voetgangster Op de Stationsweg is zaterdag om 23.30 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed in een auto over de Stationsweg. Bij een voetgangersoversteekplaats liet hij twee mannen oversteken maar reed daarna door. Er liepen echter nog twee vrouwen over de oversteekplaats en een daarvan, een 29-jarige vrouw uit Bergeijk, reed hij aan. De vrouw moest naar het ziekenhuis en bleek zware kneuzingen te hebben opgelopen. Zij mocht na behandeling naar huis. De verdachte was niet in het bezit van een rijbewijs. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Snelheidscontroles

- Zaterdag tussen 12.00 en 13.55 uur is op de Wesselmanlaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 738 passanten reden er 63 te snel. De snelste reed 84 km/u. 50 is toegestaan.


- Op de Aarle Rixtelseweg is tussen 15.10 en 16.20 uur gecontroleerd op snelheid. Hier kwamen 527 voertuigen voorbij de radarapparatuur gereden en 81 bestuurders deden dat te snel. De topper was hier 91 km/u. Ook hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Helmond: Man na bedreiging aangehouden
Op de Steenweg is zondag om 2.05 uur een 22-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou even daarvoor op het Kasteelplein een 47-jarige Helmonder bedreigd hebben. De 47-jarige man liet op dat plein zijn hond uit. Hij werd benaderd door twee mannen die hem drugs vroegen. Hij zei hen geen drugs te hebben, maar zij bleven hem lastig vallen en een van hen, de later aangehouden verdachte, bedreigde hem met de dood. Hij maakte daarbij een gebaar alsof hij een wapen pakte. De bedreigde liep weg en waarschuwde de politie. Die kon de man even later aanhouden. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Budel: Jongen na geluidsoverlast aangehouden
Zondag om 3.55 uur is een 17-jarige jongen in zijn woning in de rivierenbuurt in Budel aangehouden. Er waren uit de buurt verschillende meldingen van geluidsoverlast gekomen. De politiemensen die ter plaatse kwamen constateerden dat de klachten terecht waren en belden aan. Na enige tijd deed de jongen de deur open, maar ook meteen weer dicht toen hij politie zag. Vanuit het bovenraam van de woning liet hij de buurtbewoners en de politie zijn blote achterwerk zien. De geluidsoverlast stopte niet en met een machtiging werd de woning binnengegaan. De jongen is onder verzet aangehouden en de stereoapparatuur is in beslaggenomen. De jongen is voor onderzoek ingesloten.

Geldrop: Met auto tegen boom
Een 23-jarige man uit Mierlo is zaterdagavond rond 21.50 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Mierloseweg. De man is mogelijk door te hoge snelheid van de weg geraakt en tegen een boom gereden. Hij is met klachten over zijn schouder naar het St. Annaziekenhuis gebracht.

Nuenen: Inbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Jacob Catsstraat. De voordeur is opengebroken en uit de woning zijn een filmcamera, een digitale fotocamera en een gsm, gestolen.

Gemert: Man aangehouden na vernieling
Op het Ridderplein is zaterdag om 17.10 uur een 39-jarige man uit Gemert aangehouden. De man zou even daarvoor een ruitje van een gebouw aan het Ridderplein hebben vernield. De man had stevig gedronken. Hij is de cel ingegaan.

Handel: Twee mannen na mishandeling aangehouden In een horecagelegenheid zijn zondag om 3.20 uur een 21-jarige en een 18-jarige man uit Dieren aangehouden. In de zaak was een vechtpartij ontstaan en daarbij zou de 21-jarige man met een kapot glas hebben geslagen. Daarbij heeft een 19-jarige man uit Mierlo een slagaderlijke bloeding aan de arm opgelopen. De 18-jarige man had geslagen. Beiden zijn ingesloten voor onderzoek. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. Hij had veel bloed verloren. In het ziekenhuis bleek dat er in zijn arm ook enkele pezen waren doorgesneden.

Bladel: Jongens aangehouden na vernielingen
Op de Kamille zijn zondag om 2.10 uur twee jongens van 18 en 16 jaar oud uit Bladel aangehouden. Zij zouden spiegels van geparkeerde autos hebben vernield. Buurtbewoners hadden dat gezien en hielden de twee aan. De politie nam ze van hen over. Na verhoor konden ze naar huis. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Een derde jongen die bij hen was bleek niets gedaan te hebben.

Reusel: Onder invloed
Op de Kruisstraat is zondag om 0.05 uur een 35-jarige automobilist uit Arendonk aangehouden. Hij reed bij het parkeren tegen een andere auto. Er was lichte schade, maar de man had gedronken. Hij blies ruim 2,2 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bergeijk: Sigaretten weg bij inbraak
Zaterdag rond 19.05 uur is ingebroken in een winkel aan het Hof. De ruit van de toegangsdeur is ingeslagen en uit de winkel zijn sigaretten weggenomen. Hoeveel is onbekend.