KNWV

24/5/2003
TOPZEILEN - SPA Regatta, vierde wedstrijddag : Mark Neeleman in de Star en Marcelien de Koning in de 470-dames en het Ynglingteam van Annelies Thies doen goede zaken.

Op de vierde wedstrijddag liet de wind het afweten. Er zijn maar weinig races gevaren. De Finnzeilers, Laser-, Mistral dames en -heren en de Tornadozeilers bleven aan wal. Op deze wedstrijdbanen was te weinig wind om een goede wedstrijd te varen.

Bij de 470-dames en heren is 1 race gevaren en Marcelien de Koning en Lobke Berkhout blijven aan kopppositie in het klassement. Vandaag behaalden ze een 7e plaats in het tussenklassement. Eigenlijk kan het team de eerste plaats niet meer verspelen, want zij hebben maar liefst zes punten voorsprong op de nummer 2 van het klassement.

Bij de 470-heren zijn Sven en Kalle Coster gezakt in het
tussenklassement naar een 4e plaats. In de race van vandaag kwamen de broers uit Uithoorn als 12e over de fnishlijn.

Bij het Ynglingteam heerst blijdschap! In deze klasse zijn vandaag twee races gevaren en Annelies Thies, met Annemieke Bes en Petronella de Jong, wisten vandaag hun niveau waar te maken. Zij kwamen in de eerste race als vierde over de finishlijn en wisten de tweede race te winnen. Met dit goede resultaat is het team gestegen naar een vijfde positie in het tussenklassement. Het team van Janneke Hin is helaas gezakt naar een 17e plaats in het tussenklassement. Zij finishten van daag als 20e in de eerste race en startten te vroeg in de 2e race en dat kost punten.

In de Starklasse zijn twee wedstrijden gevaren. Mark Neeleman en Peter van Niekerk hebben aan de wereldtop hun visitekaartje afgegeven. Winnend over de finislijn bij de eerste race en als vierde bij de tweede race werd beloond in het klassement met een tiende plaats in het tussenklassement. "Onvoorstelbaar knap, als je bedenkt dat het team pas vier echte wedstrijddagen voor deze SPA Regatta bij elkaar in de boot heeft gezeten. Dan kan je zien dat beide zeilers absoluut heel veel in hun mars hebben," aldus coach Maurice Paardenkooper. In deze klasse wordt het voor de Nederlanders richting de Olympische Spelen ongemeen spannend, omdat niet alleen Serge Kats met Jean Pierre Martens op een ticket aast, maar ook Roy Heiner heeft plannen om in de Star uit te komen.

In de Europe klasse is één race gevaren en wederom is Carolijn Brouwer nu iets gestegen in het tussenklassement, Zij staat nu op een achtste plaats. Vandaag kwam ze als zevende over de finishlijn.

In de 49er klasse gaat het niet goed voor de Nederlanders Pieter Lantermans met Pim Nieuwenhuis. De stuurman uit Friesland met zijn Amsterdamse bemanningslid is na vandaag gezakt naar een 20e plaats in het tussenklassement. In deze klasse is vandaag 1 race gevaren.

Postbus 87 · 3980 CB Bunnik · Tel.: 030-6566550 ·