Politie Zeeland


PERSBERICHT

Z-3490-2003 Poging tot overval in en rond Terneuzen
Tussen 19.10 uur en 19.30 uur vond op zaterdag 24 mei een poging tot overval plaats. Dit vond plaats in de polders vanaf Reuzenhoek richting Terneuzen en in de wijk Othene in Terneuzen. De daders hebben verschillende malen geprobeerd een auto klem te rijden. Op het slachtoffer is verschillende malen een vuurwapen gericht.

Op zaterdag 19.10 uur reed een 51 jarige inwoner van Terneuzen vanaf Hulst naar Terneuzen. In Zaamslagveer sloeg hij met een witte Citroen Berlingo, voorzien van de naam van het Terneuzense bedrijf en stickers aan de zijkanten, de polder in en reed over de Zaamslagveersedijk naar Reuzenhoek. Hij werd hierbij gevolgd door een donkerblauwe Fiat Tempra. In de polder na Reuzenhoek haalde de donker blauwe auto met een Belgisch kenteken hem in. De bestuurder van deze auto maakte het gebaar dat het slachtoffer moest stoppen. Omdat het slachtoffer het niet vertrouwde reed hij door. In het voorbijgaan richtte een van de daders een vuurwapen op het slachtoffer. Bij een kruising vermoedelijk de Knapzakweg, de Valweg of de Groeneweg - liet het slachtoffer een andere auto voor gaan. Bij het naderen van Terneuzen heeft het slachtoffer de waarschuwingslichten aangezet om aandacht te trekken. Bij het binnenrijden van Terneuzen, dit is in de wijk Othene, reed een zilvergrijze auto voor het slachtoffer. De daders hebben bij het binnenkomen van Terneuzen het slachtoffer weer klemgereden. Een van de inzittende richtte daarbij opnieuw een vuurwapen op het slachtoffer.

De vermoedelijke daders reden in een donkerblauwe Fiat, voorzien van een Belgische kenteken. Een zelfde auto is eerder die avond om 18.40 uur opgemerkt door een politieman bij de wielerkoers. Kort na de laatste poging in Terneuzen is de Belgische auto gezien op de Westkolkstraat en sloeg de auto met 2 inzittenden rechtsaf de Scheldeboulevard in. Dit was omstreeks 19.40 uur. Een zoekactie heeft geen resultaat meer opgeleverd.

Later die avond zijn 4 Belgische mannen aangehouden in St.Niklaas. Deze mannen variëren in de leeftijd van 21 tot 33 jaar.

Bij en na de pogingen tot overval is met zeer hoge snelheid gereden.

De politie is op zoek naar getuigen die zich gisterenavond, zaterdag 24 mei tussen 19.10 uur en 19.30 uur in de polder tussen Reuzenhoek en Terneuzen in de polder, in de wijk Othene of anderszins in Terneuzen waren en daarbij iets opvallends hebben gezien. In het bijzonder wil de politie in contact komen met:
de bestuurder aan wie de witte Berlingo bestelauto in de polder voorrang verleende en
de zilvergrijze auto die richting Terneuzen reed en waar de bestelauto achter reed.





Politie Zeeland