Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave zondag 25 mei 2003

* INBREKER VALT OP HEK
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks half drie hield politiepersoneel van het district Zuid in de tuin van een woning aan de Lange Hilleweg een 26-jarige man uit Rotterdam aan. De verdachte had kort daarvoor ingebroken in een woning van een 38-jarige man uit Rotterdam. De 38-jarige bewoner kwam thuis en zag de inbreker in zijn huis staan. Hierop vluchtte de verdachte naar het balkon en sprong ervan af. Bij zijn val kwam de dader met zijn been terecht op een stalen pin. Hij werd door GGD-personeel vervoerd naar het Ikaziaziekenhuis. Na behandeling werd de man overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* MAN MISHANDELD EN BEROOFD
Zaterdagavond omstreeks kwart voor twaalf werd in de Kruisherenstraat een man uit Belgi 0/00 (leeftijd nog onbekend) beroofd van zijn rijbewijs en pinpas. Het slachtoffer werd door een aantal mannen beroofd, waarbij hij enkele malen werd geslagen. Met de buit, namen de berovers ijlings de benen. Het slachtoffer werd, voor nader onderzoek, door GGD-personeel vervoerd naar het Zuiderziekenhuis.


* FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield zaterdagmorgen omstreeks elf uur in de Palmdwarsstraat een 33-jarige man op een fiets, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan. De man had even daarvoor de fiets weggenomen vanaf het Stationsplein. Politiemensen stelden, naar aanleiding van een melding, een onderzoek in en zagen de dief op het Weena, fietsen. Na een korte achtervolging kon de verdachte, aan de hand van het opgegeven signalement, worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Bij de aanhouding werd een knijptang aangetroffen en in beslag genomen.

* AANRIJDING MET LETSEL
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks kwart voor elf vond op de Jacques Duthilweg een aanrijding tussen een bromfiets en een auto plaats. Een 16-jarige bromfietser uit Rotterdam werd, door nog onbekende oorzaak, aangereden door een auto die werd bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Rotterdam. De jongen werd, met NOG onbekend letsel, door GGD-personeel vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De Technische Ongevallen dienst stelt een
* ONTSNAPTE VERDACHTE AANGEHOUDEN
VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg hield zaterdagmorgen omstreeks half tien in de Samuel Esmeijerstraat een 16-jarige jongen uit Maassluis aan. De jongen, die verdacht wordt van inbraak in een woning aan de Burgemeester Zaneveldstraat, was kort daarvoor ontsnapt uit een politiebureau aan de Delftseveerweg. Tijdens het luchten zag de verdachte, door nog onbekende oorzaak, kans te vluchtten. Politiemensen stelden direct een intensief onderzoek naar de jongen in en hielden hem even later aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* BRAND IN WONING
ROTTERDAM - Zaterdagmiddag omstreeks één uur ontstond brand in een woning aan het Van Drielpad. Het 4-jarig zoontje van de 25-jarige bewoonster had in de slaapkamer met een aansteker gespeeld en daarbij een matras in brand gestoken. Brandweerpersoneel, dat snel ter plaatse was, bluste het vuur. De vrouw en drie in de woning aanwezige kinderen werden, met ademhalingsproblemen, door GGD-personeel vervoerd naar het Ikaziaziekenhuis.
* GREEP IN KASSA
ROTTERDAM - Zaterdagavond omstreeks acht uur deed een onbekende man een greep uit de kassa van een supermarkt aan de Goudse Rijweg. Bij binnenkomst liep de man direct naar een kassa. Vervolgens sommeerde hij een 18-jarig personeelslid de kassa te openen, waarna hij een greep in de kassa deed. Met een onbekend geldbedrag rende de verdachte de winkel uit en verdween in onbekende richting.


* JONGEN BEROOFD VAN FIETS
ROTTERDAM - In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Pegasusweg een 15-jarige jongen uit Rotterdam beroofd van zijn fiets. Het slachtoffer werd klemgereden door vier mannen op fietsen, waarna hij werd geschopt en geslagen. Vervolgens werd de jongen gesommeerd zijn geld af te geven, waarop hij antwoordde geen geld bij zich te hebben. Hierop pakte één van de verdachten de fiets van het slachtoffer en fietste het viertal weg in onbekende richting.
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield zaterdagmiddag op de Mathenesserdijk een verkeerscontrole. Tussen half drie en vijf uur werden 14 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder autogordel, het niet-handsfree bellen, het rijden over de trambaan, het negeren van een gesloten verklaring en het rijden zonder rijbewijs.