Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-05-2003 Persberichten stad Utrecht 12.05 uur

Dodelijke ongeval

VLEUTEN- Bij een eenzijdig ongeval op de Dorpsstraat is zaterdagavond rond 21.00 uur een 16-jarige jongen uit Woerden om het leven gekomen.

Het slachtoffer zat in een bestelbus samen met nog vijf jongens in de leeftijd van 16, 17 en 19 jaar. Zij reden van Woerden in de richting van Vleuten. Op de Dorpsstraat in Vleuten merkte de 19-jarige bestuurder, uit Linschoten, een wegversmalling te laat op waardoor hij abrupt moest remmen. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en de bestelbus begon te slingeren. Vermoedelijk belandde de bestelbus eerst op zijn kant en kwam tegen een container tot stilstand. Het slachtoffer kwam bekneld te zitten en overleed ter plaatse. Twee 17-jarige inzittenden uit Woerden zijn voor nader onderzoek per ambulance overgebracht naar het MESOS Oudenrijn ziekenhuis. De bestuurder en de twee overige inzittenden waren niet of licht gewond. De Regionale Verkeersdienst van de Politie Utrecht heeft het ongeval in onderzoek.

Snorfietser op snelweg

UTRECHT- De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag om 04.30 uur een snorfietser van de snelweg A12 gehaald. De 18-jarige bestuurder bleek gedronken te hebben. Uit de ademanalyse bleek dat hij met 470 ug/l zijn snorfiets bestuurde. Bovendien was de Utrechter niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij

VLEUTEN- Groepen jongeren zijn zaterdagavond op de kermis in Vleuten met elkaar op de vuist gegaan. Doordat de politie al aanwezig was, kon de vechtpartij snel worden beëindigd. Een 19-jarige man uit Bodegraven is hierbij aangehouden voor verstoring van de openbare orde.

Beroving

UTRECHT Op de Beneluxlaan is zaterdagavond om 18.15 uur een 57-jarige automobilist beroofd van zijn attachékoffer. De bestuurder zat in zijn auto te wachten voor het (rode) verkeerslicht toen plotseling een onbekende jongen van ongeveer 18 jaar het achterportier open trok en een koffer uit de auto haalde. De jongen rende vervolgens weg richting de meubelboulevard. Daar stond een andere jongen met een scooter op hem te wachten. Zij reden met de koffer weg richting het centrum.

Rijden onder invloed
UTRECHT Op zaterdagmorgen 08.15 uur is op het Zandpad een 25-jarige automobilist uit Utrecht zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij reed onder invloed van alcohol. Na een ademanalyse bleek de man met 590 ug/l alcohol op achter het stuur te zitten. Dat is ruim twee keer de toegestane hoeveelheid. De Utrechter moet naast het inleveren van zijn rijbewijs ook een boete betalen.

Zes winkeldieven aangehouden
UTRECHT In het centrum zijn zaterdagmiddag op verschillende locaties zes mensen aangehouden voor winkeldiefstal of poging tot diefstal. Bij winkels in Boven Clarenburg zijn een 22-jarige man, een 23-jarige man beide uit Utrecht, een 37-jarige man uit Bunnik en een 23-jarige man aangehouden. Bij deze man werd ook een steekwapen in beslag genomen. Een 39-jarige uit Utrecht werd aangehouden in een winkel op het Godebaldkwartier. Een 33-jarige man uit Amsterdam werd aangehouden op de Oudegracht voor poging tot winkeldiefstal. Ook deze man had een steekwapen bij zich dat is ingenomen.