Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-05-2003 Persberichten district Heuvelrug 12.50 uur

Vechtpartij

VEENENDAAL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.00 uur een 24-jarige en een 32-jarige man beiden woonachtig in Veenendaal aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie ontving de melding dat op de J.G. Sandbrinkstraat een vechtpartij tussen een groep mensen plaatsvond.

Een groep mannen en vrouwen stond met elkaar te praten toen een auto passeerde. Aanleiding van de vechtpartij zou zijn dat een bijrijder van de auto een onzedelijk gebaar maakte richting een van de vrouwen. Daarop gaf een van de aanwezige mannen uit reactie een tik op de auto waarop twee onbekende mannen uit de auto stapten en met een ijzeren staaf twee aanwezige mannen een 26-jarige man uit Utrecht en een 26-jarige man uit Veenendaal zouden hebben geslagen.

Omdat omstanders het nodig vonden om zich met de mishandeling te bemoeien, escaleerde deze tot een vechtpartij waarbij de beide slachtoffers nogmaals zouden zijn geslagen. Intussen was het duo dat eerder uit de auto was gestapt inmiddels weer vertrokken. De gealarmeerde politie hield de twee Veenendalers aan die als bemoeizuchtige omstanders de andere twee mannen ook zouden hebben mishandeld. Zij zijn meegenomen en ingesloten in afwachting van nader verhoor. De 26-jarige Veenendaler liep door de mishandeling letsel op aan zijn oog.

Verkeersongeval

VEENENDAAL Op zaterdagmiddag ontving de politie rond 15.15 uur de melding van een aanrijding met letsel tussen een personenauto en een fietsster op de kruising Valleistraat-Morgenster. Een 60-jarige automobilist uit Ederveen reed achteruit over de Valleistraat, omdat hij de Morgenster had in willen rijden en was iets te ver doorgereden.

Op dat moment kwam de 77-jarige vrouw uit Veenendaal vanuit de richting Prins Bernhardlaan aanfietsen en wilde achter de auto linksaf de Morgenster inrijden. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de vrouw viel. Zij liep hierbij een hoofdwond op, maar was wel aanspreekbaar. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis in Ede vervoerd. Later in de avond ontving de politie de melding dat de vrouw was overleden.

Ongeval met letsel

VEENENDAAL In de nacht van zaterdag op zondag ontstond omstreeks 02.00 uur een aanrijding tussen twee personenwagens op de kruising Kerkewijk-Industrielaan. Een 22-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede reed over de Industrielaan en verleende geen voorrang aan een 37-jarige bestuurder uit Veenendaal die van rechts kwam vanaf de Kerkewijk. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij een 41-jarige man uit Veenendaal inzittende bij de Veenendaalse bestuurder letsel op liep aan schouder en been. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Ede.

Roekeloze bestuurder
LEERSUM De politie heeft op zaterdagavond omstreeks 22.00 uur een 44-jarige man uit Wijk bij Duurstede bekeurd voor diverse verkeersovertredingen. De bestuurder passeerde op de Rijksstraatweg een onopvallend politievoertuig bij een doorgetrokken streep. De politie zag vervolgens dat hij niet de rijrichting volgde maar links langs de vluchtheuvel passeerde en met hoge snelheid zijn weg vervolgde. De man werd een eindje verderop gestopt door de politie en voorzien van diverse bekeuringen.

Vissen zonder visakte
RHENEN Surveillerende agenten hebben een 19-jarige man uit Woudenberg op vrijdagavond rond 21.30 uur bekeurd voor het vissen zonder visakte. De jongen werd in het natuurgebied De Blauwe Kamer gecontroleerd en verklaarde niet te weten dat je voor vissen een sportvisakte nodig had. Daarop ontving de man tips over verkooppunten van visakten en een boete van 52 euro voor het vissen met drie hengels zonder grote visakte.