Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 25-05-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1953

Afpersing
ALMERE Na een melding over een vermoedelijke gijzeling, waarbij een vuurwapen in het spel zou zijn, heeft de politie zaterdagmiddag in een woning aan de Johannes Vermeerweg twee mannen uit Amsterdam (25 en 28) en een 21-jarige vrouw zonder vaste woonplaats aangehouden. Zij hadden de bewoners bedreigd. De bewoonster was gevlucht en had de politie gebeld. De man met het vuurwapen was bij de komst van de politie al vertrokken. Vermoedelijk wilden de verdachten de hoofdbewoner dwingen een bedrijfsrekening te gebruiken voor het storten van geld uit Nigeria. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Aanrijdingen met gewonden
ALMERE Een 24-jarige automobilist uit Almere remde zaterdagmorgen op de Veluwedreef voor het oranje verkeerslicht. Een achter hem rijdende 21-jarige automobilist uit Almere remde te laat en reed achterop de auto van zijn plaatsgenoot. De bestuurder en de 24-jarige inzittende van de voorste auto zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

LELYSTAD Een 17-jarige bromfietser uit Lelystad verleende zaterdagavond op de kruising van de Larserdreef met het Rijnland geen voorrang aan een 28-jarige automobilist uit Harderwijk. De bromfietser klapte over de motorkap en kwam op het wegdek terecht. Hij is met letsel aan armen, benen en nek overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Controle recreatieverkeer
ALMERE De politie heeft zaterdag nabij de Stichtse Brug een controle gehouden op recreatievoertuigen. Er werden veertig caravans gecontroleerd, hetgeen achttien overtredingen opleverde. Twee caravans werden stilgezet in verband met een verkeerde categorie rijbewijs en één wegens slechte remmen.

DRONTEN In Dronten hield de politie in samenwerking met 3VO-Dronten en een plaatselijk caravanbedrijf een vrijwillige controle. Dertien caravans werden aan een strenge controle onderworpen, maar deze caravans hadden slechts kleine mankementjes.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Een 36-jarige automobilist uit Amsterdam werd zaterdagmiddag op de Laserdreef met behulp van de lasergun gecontroleerd. Hij reed 94 waar 70 is toegestaan en bleek tevens onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies 510 ug/l (1,15 promille). Bij zijn aanhouding bleek de verdachte tevens een groot verboden mes bij zich te hebben. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

LELYSTAD Bij een routinecontrole op het Bastion werd zaterdagnacht een 20-jarige bromfietser uit Lelystad betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 405 ug/l (0,92 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Spookrijder onder invloed van medicijnen
LELYSTAD Een oplettende getuige zag zaterdagavond een automobilist slingerend over de Gildemarkt rijden, waarbij ook de berm niet gemeden werd. Op de Koploper werd zelfs een stuk op de verkeerde weghelft gereden. De man, een 35-jarige Lelystedeling, werd op de Atol aangehouden. Hij verklaarde medicijnen gebruikt te hebben en maakte een verwarde indruk. Er is een bloedmonster van de verdachte afgenomen. Uitslag over circa tien dagen.

Aanhouding na mishandeling
URK/EMMELOORD Een 19-jarige inwoner van Urk kreeg zaterdagavond in een cafetaria in het centrum van Urk zonder enige aanleiding een kopstoot van een hem bekende 20-jarige plaatsgenoot. De politie heeft in de horecabedrijven van Urk en Emmeloord naar de verdachte gezocht. Deze hoorde dat hij gezocht werd en heeft zich vrijwillig aan het politiebureau in Emmeloord gemeld. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Openlijke geweldpleging
LELYSTAD In een horecabedrijf aan de Veste ontstond zaterdagnacht een vechtpartij, waarbij een ruit van het pand sneuvelde. Terwijl de politie ter plaatse was vloog een 47-jarige vrouw een 42-jarige man aan. Zij werd door de politie aangehouden, waarop een 21-jarige man de politie aanviel, omdat die zijn moeder vasthielden. De twee mannen liepen letsel op aan handen en gezicht. De drie personen, die allen uit Lelystad kwamen, zijn allen aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Onder invloed bij aanrijding
ZEEWOLDE Een 57-jarige automobilist uit Epe raakte zaterdagnacht betrokken bij een lichte aanrijding op de Gooiseweg. Hij had alcohol gedronken. Omdat het ademanalyseapparaat een foutmelding gaf, is van de verdachte een bloedmonster afgenomen. Uitslag over circa tien dagen.

Harde muziek
LELYSTAD Omwoners van een woning aan de Schoener klaagden zaterdagnacht over harde muziek. Op aanbellen en kloppen werd niet open gedaan. Hierop heeft de politie een slotenmaker ingeschakeld, die de voordeur opende. Er bleek niemand thuis te zijn. De muziek is uitgezet en de slotenmaker heeft de voordeur voorzien van een nieuw slot.

Gewonde na messteek
ALMERE Na een melding van een steekpartij in een woning aan de Gleditsiastraat trof de politie zaterdagnacht in de centrale hal van de flat een 25-jarige man uit Amsterdam aan. De man had bloed aan de trui en verwondingen aan de hand. Hij verklaarde te zijn gestoken door zijn vrouw/vriendin, die nog in de woning was. De 26-jarige vrouw werd in haar woning aangehouden. Zij verklaarde uit zelfverdediging te hebben gehandeld. De man is overgebracht naar het AMC in Amsterdam. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten. De twee kinderen (leeftijd onbekend) zijn bij familie ondergebracht.

Inbraak in Stadsbank
ALMERE Onbekende hebben zaterdagnacht ingebroken in het pand van de Stadsbank aan de Schoutstraat. Ze kwamen binnen door een geforceerd raam. In de kantoorruimten werden enkele afgesloten kasten opengebroken en vernield. Voor zover kon worden nagegaan is er alleen een kasboek meegenomen.

EO