Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-05-2003
Persberichten Binnensticht 12.55 uur

Alcomobilist zonder rijbewijs

DE BILT De politie heeft op zaterdagochtend op de Aeolusweg een 22-jarige vrouw uit Almere aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol, rijden zonder rijbewijs en het verlaten van een plaats ongeval zonder identiteit kenbaar te maken. De vrouw reed op de Looijdijk omstreeks 11.30 uur tegen een stenen muurtje aan.

Vervolgens reed zij weg zonder de eigenaar te informeren en parkeerde een stukje verderop op de Aeolusweg haar auto, waar zij door de gealarmeerde politie werd aangehouden. De vrouw bleek na een ademanalyse met 260 ug/l alcohol te hebben gereden en was niet in het bezit van een rijbewijs.

Rijden zonder helm en certificaat

ZEIST De politie heeft op zaterdagavond een 16-jarige jongen uit Zeist bekeurd voor het rijden zonder helm en zonder bromfietscertificaat. Surveillerende agenten zagen de jongen op de Steynlaan rijden zonder helm en wilden hem controleren. Bij het zien van de agenten reed de jongen weg door rechtsaf de Kritzinerlaan in te rijden.

Terwijl hij deze weg opreed, kwam hij tegen een lantaarnpaal aan en verloor de macht over het stuur kwijt zodat hij tegen een auto tot stilstand kwam. De jongen kreeg diverse bekeuringen en zijn ouders en de eigenaar van de beschadigde auto werden in kennis gesteld en met elkaar in contact gebracht om de schadebetaling te gaan regelen.

Mishandeling

ZEIST Op zaterdagavond ontving de politie de melding van mishandeling van een 22-jarige vrouw uit Huis-ter-Heide. De vrouw werd op de 2e Dorpsstraat aangesproken door een 20-jarige man uit Zeist. Deze zou informatie willen hebben die zij niet wilde geven waarop de man de vrouw zou hebben bespuugd en in het gelaat geslagen. De vrouw liep hierdoor letsel op en is voor behandeling naar het UMC gebracht. De politie stelt een onderzoek in.