Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-05-2003 Persberichten district Eemland noord 12.55 uur

Rijden onder invloed

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft op zaterdagochtend om 09.00 uur een 29-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten van de Veldpolitie zagen de man op de Nieuwe Schans slingerend rijden. Daarop werd de man verzocht te stoppen. Toen de man uitstapte ging hij er te voet vandoor. Wat onstabiel door de alcohol klapte verdachte vervolgens op een motorkap van een geparkeerde auto en liet een flinke kras achter.

De politie is, via het kenteken van de personenauto, vervolgens bij zijn huisadres wezen controleren, maar hij bleek nog niet thuis. Na een kwartiertje wachten arriveerde de verdachte weer bij zijn achtergelaten auto en werd meteen aangehouden. Op het bureau werd duidelijk dat de man met 725 ug/l alcohol op had gereden. Verdachte kreeg een rijverbod van 8 uur en een dagvaarding mee.

Aanrijding met letsel

SOEST Op zaterdagmiddag is rond 14.25 uur een 16-jarige jongen op een scooter gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. Een 24-jarige automobiliste uit Soest reed op de Birkstraat en sloeg vervolgens rechtsaf om een inrit in te rijden. De scooterrijder uit Hoevelaken reed in dezelfde richting op de Birkstraat op het naastgelegen fietspad en kwam in aanrijding met het afslaande voertuig. De jongen liep hierdoor hoofd- en beenletsel op en is per ambulance naar de Lichtenberg in Amersfoort vervoerd. De bestuurster van de auto bleef ongedeerd.