Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-05-2003
Persberichten district Maastricht (HP 13.30 uur) Zondag 25 mei 2003

Maastricht, slachtoffer verkeersongeval overleden.

Zaterdagmorgen 24 mei 2003 is in het Academisch ziekenhuis te Maastricht een 42 jarige inwoonster van Maastricht overleden tengevolge van letsel dat zij opliep bij een eenzijdig verkeersongeval op de Rijksweg te Cadier en Keer. Het ongeval deed zich vrijdagavond 23 mei omstreeks 23.40 uur voor. Samen met haar echtgenoot was het slachtoffer elk op een fiets op weg naar huis. De Keerberg afrijdende kwam het slachtoffer door onbekende oorzaak op het fietspad zwaar ten val en liep ernstig hoofdletsel op dat haar korte tijd later fataal werd. (zie ook persbericht van zaterdagmorgen 24 mei 2003).

Bunde, twee overvallen

Zaterdagavond 24 mei 2003 zijn in Bunde twee eetzaken overvallen. In beide gevallen bleef het bij pogingen omdat de overvaller met lege handen vertrok.
Kort na 21.00 uur werd een chinees restaurant aan het Sint Agnesplein te Bunde overvallen. Een man die zijn gezicht bedekt had met een doek kwam het restaurant binnen en bedreigde een vrouwelijk personeelslid achter de kassa. Hij deed voorkomen alsof hij een wapen in zijn jas had en eiste de inhoud van de kassa. Omdat het personeelslid meteen het andere personeel waarschuwde nam de overvaller de benen en vluchtte buiten op een brons/gele bromscooter. Een onderzoek van de politie in de omgeving leverde geen resultaat op. Terwijl de politie doende was het personeel op te vangen en het gebeurde in een aangifte te verwerken, vond een overval plaats in een friture gevestigd aan de Papenweg te Bunde. Vrijwel zeker dezelfde man kwam de friture binnen, zijn gezicht bedekt met een doek. Ook nu deed de overvaller voorkomen dat hij gewapend was. Nadat hij geld eiste maar de eigenaar dit niet afgaf probeerde de overvaller de kassa zelf te openen. Intussen had de eigenaar de toegangsdeur gesloten maar werd deze nu bedreigd met een kettingslot van een bromfiets. Beducht voor verder geweld liet de eigenaar de overvaller vertrekken die wegreed op een gele bromfiets. Opnieuw deed de politie een onderzoek in de omgeving maar de gele bromfiets werd niet aangetroffen. In beide gevallen werd er geen buit gemaakt. De politie stelt een verder onderzoek naar beide overvallen in.

Meerssen, auto totaal beschadigd.
Een 39 jarige automobilist uit Maastricht is zaterdagmorgen 24 mei gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de autosnelweg A-2 ter hoogte van Meerssen.
De automobilist verloor omstreeks 06.45 uur door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam na door de berm te zijn gereden met zijn auto hard in aanraking met de vangrail in de middenberm. De auto raakte daarbij totaal beschadigd. Een ambulance heeft de bestuurder, als enige inzittende, overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar een rugletsel werd vastgesteld. Het slachtoffer werd ter observatie opgenomen. De auto van het slachtoffer werd door een bergingsbedrijf weggesleept.

Valkenburg, alcoholcontrole.
Tussen zaterdagavond 22.00 uur en zondagmorgen 03.00 uur heeft de politie op de Emmaberg in Valkenburg een alcoholcontrole gehouden. Vier bestuurders bleken te veel gedronken te hebben. Van 234 bestuurders werd een alcoholblaastest afgenomen. In vijf gevallen gaf de uitslag van de blaastest aan dat de bestuurder alcohol gedronken had. Zij werden meegenomen naar het politiebureau waar zij een ademanalyse dienden te ondergaan. Een bestuurder mocht daarna zonder proces-verbaal zijn weg vervolgen omdat het alcoholpromillage onder de 0.5 bleef.
De vier andere automobilisten kregen een proces-verbaal. Twee daarvan kregen een transactievoorstel van 190 euro aangeboden en mochten het politiebureau verlaten met een rijverbod. De derde bestuurder bleek een alcoholpromillage geblazen te hebben tussen 1.0 en 1.1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt dat door de Officier van Justitie in het kader van snelrecht vervolgd zal worden. De vierde bestuurder weigerde aan het politiebureau zijn medewerking te verlenen aan een ademanalyse. Van hem werd daarop een bloedproef afgenomen die voor het vaststellen van het alcoholgehalte is gezonden naar het Nederlands Forensisch instituut te Rijswijk.

Maastricht, rijden onder invloed.
De politie heeft zondagmorgen 25 mei 2003 tegen een 35 jarige inwoner van Sittard proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed. Hij werd omstreeks 02.10 uur op de Dr. Van Kleefstraat te Maastricht gecontroleerd door een politiepatrouille omdat zijn auto geen verlichting voerde. Bij het eerste contact bleek hij naar alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van 1.4 promille. Tegen de inwoner van Sittard werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Ook een 26 jarige inwoner van het Belgische Maasmechelen werd de voorbije nacht bekeurd wegens het rijden onder invloed. Hij reed met zijn auto in strijd met een geslotenverklaring over de Calvariestraat te Maastricht. Bij het aanspreken van de bestuurder werd een sterke alcohollucht geroken hetgeen een alcoholblaastest nog eens bevestigde. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van bijna 2 promille. Tegen de inwoner van Maasmechelen werd proces-verbaal, opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Maastricht, illegale snorder bekeurd.
Zondagmorgen 25 mei 2003 heeft de politie in Maastricht een 53 jarige inwoner van Maastricht bekeurd wegens illegaal taxi rijden. Vanaf de Boschstraat te Maastricht werden twee personen door de bestuurder van een auto opgepikt die daarop naar het stadsdeel Daalhof werden vervoerd. Voor de rit bleek 7.50 euro betaald te zijn. De auto bleek niet ingericht en herkenbaar als taxi. De illegale snorder werd meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. De officier van justitie zal de hoogte van de boete bepalen.