Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-05-2003
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (HP 13.30) Zondag 25 mei 2003

Heerlen, winkeldieven.

Tegen een 27 jarige inwoonster van Bolsward is zaterdagmiddag 24 mei 2003 door de politie proces-verbaal opgemaakt nadat zij werd betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal.
Personeel van een parfumerie gevestigd aan de Promenade te Heerlen zag omstreeks 15.10 uur dat een klant iets wegnam en dit onder haar kleding verborg. Nadat de klant aan de kassa niets betaalde en de winkel wilde verlaten werd zij ter verantwoording geroepen. De klant bleek 7 flesjes parfum ontvreemd te hebben met een winkelwaarde van bijna 430 euro. De gewaarschuwde politie heeft de winkeldievegge meegenomen naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Na verhoor kon zij huiswaarts. De gestolen spullen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Een 17 jarige inwoner van Hoensbroek en een 18 jarige inwoner van Heerenveen zijn zaterdagmiddag door de politie aangehouden wegens het plegen van een winkeldiefstal.
Het tweetal pleegde omstreeks 15.00 uur in een winkel in het Coriocenter een winkeldiefstal. Gewaarschuwd beveiligingspersoneel wisten de winkeldieven te achterhalen op de Willemstraat waar zij staande gehouden werden. De gewaarschuwde politie nam het tweetal mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de tas die beide verdachten in hun bezit hadden een geprepareerde tas was. Deze is dusdanig gefabriceerd dat het alarm van de beveiligingspoortjes niet in werking treedt als men met gestolen spullen de winkel verlaat. In de tas zaten twee broeken en een shirt afkomstig uit twee winkels in de binnenstad van Heerlen. In het belang van het onderzoek werden beide verdachten in verzekering gesteld.
De gestolen spullen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Heerlen, inbreker aangehouden.
Een 29 jarige inwoner van Heerlen is zaterdagmiddag 24 mei 2003 door de politie aangehouden nadat hij twee pogingen had gedaan om in te breken.
Kort voor 13.00 uur hoorde een bewoner van de Hamerstraat te Heerlen glasgerinkel. Nadat hij bij de buren ging kijken waar het geluid vandaan was gekomen zag hij een man snel wegrennen. De getuige waarschuwde de politie en gaf van hem een goede beschrijving. De inbreker werd echter niet meer aangetroffen. Doende met het onderzoek werd opnieuw een poging tot inbraak gedaan nu op de Oude Bergstraat. Het signalement van de inbreker kwam overeen met de eerdere inbreker en opnieuw werd naar hem in de omgeving gezocht. Op de Putgraaf werd de inbreker in het vizier gekregen. Echter bij het zien van de politie zette hij het meteen op een lopen. Na een korte achtervolging werd de verdachte op de Klompstraat aangehouden. Aan het politiebureau bekende hij drie pogingen tot inbraak. Ook in een woning aan de Pluijmaekersstraat bleek een poging gedaan te zijn om in te breken. De verdachte werd in verzekering gesteld. Het bleek steeds te handelen om pogingen tot inbraak waarbij de verdachte steeds ruiten ingooide. Tweemaal werd de verdachte betrapt door getuigen terwijl in het derde geval het alarm van de woning in werking trad en daarmee de inbraak werd verijdeld.

Heerlen, rijden onder invloed.

De voorbije nacht zijn in het district Heerlen drie automobilisten bekeurd wegens het rijden onder invloed.
Om 03.30 uur werd door een politiepatrouille een automobilist gecontroleerd die over in de Cramer had gereden. Omdat zijn rijgedrag alcoholgebruik deed vermoeden werd overgegaan tot een controle. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol te ruiken waarna hij meegenomen werd naar het politiebureau. Zijn ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan tussen 1.4 en 1.5 promille. Tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Kort voor 04.00 uur reed een 19 jarige inwoner van Heerlen met zijn auto de verhoogde rotonde op de Beersdalweg op, ten gevolgde waarvan hij niet meer verder kon rijden. De ter plaatse gekomen politiepatrouille liet de bestuurder een alcoholblaastest doen die aangaf dat er alcohol in het spel was. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 0.8 en 0.9 promille. In het kader van snelrecht is hij gedagvaard om zich bij de Officier van Justitie te verantwoorden.
Omstreeks 04.45 uur werd een automobilist op de Wijngaardstraat te Heerlen gecontroleerd. Bij het eerste contact bleek hij naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een blaastest. De ademanalyse aan het politiebureau gaf een promillage aan van 0.8 promille. Tegen de 32 jarige inwoner van Landgraaf werd proces-verbaal opgemaakt.

Landgraaf, bestuurder onder invloed.
Een 49 jarige inwoner van Landgraaf is zaterdag 24 mei 2003 door de politie aangehouden wegens het plegen van een vluchtmisdrijf dat vermoedelijk onder invloed van medicijngebruik gepleegd werd. De automobilist keerde omstreek 18.00 uur op de Kerkstraat te Landgraaf zijn auto op de weg. Bij dit keren reed de bestuurder eerste tegen een boom en kort daarna reed hij ook nog een aantal houten paaltjes uit de grond. Na het veroorzaken van de schade stapte de bestuurder uit de auto en liep weg van de ongevalsplek. De gewaarschuwde politie kwam ter plaatse waar na enige minuten ook de bestuurder zich meldde. Deze stond op zijn benen te wankelen. De afgelegde alcoholblaastest gaf echter aan dat de bestuurder niets gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar de bestuurder in de politieauto in slaap viel. Een politiearts heeft van de inwoner van Landgraaf een bloedproef genomen vanwege de verdenking van medicijngebruik. Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal kon hij huiswaarts.