Korps: Groningen, plaats: Diverse 25-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 25 mei 2003

Dagelijkse berichten

Harkstede: frisdrankdief aangehouden
In een discotheek aan de Hoofdweg in Harkstede heeft de politie zaterdagnacht een 50-jarige man uit Groningen aangehouden. De verdachte, medewerker van de disco, werd door zijn baas betrapt bij het stelen van flessen frisdrank uit de discotheek en deze in auto legde. De gewaarschuwde politie nam de man mee naar het bureau. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor verduistering in dienstbetrekking.

Wildervank: man vernielt ruit
Een 22-jarige man uit Eexterveenschekanaal is zaterdagnacht door de politie aangehouden nadat hij een ruit had vernield. De man bezocht een discotheek aan de Nijverheidsstraat en kreeg daar ruzie met een andere bezoeker. Beiden werden de disco uitgezet en de verdachte uitte zijn ongenoegen daarover door een ruit van een tegenover gelegen pand in te slaan. Hij werd door personeel van de disco overmeesterd en aan de politie overgedragen. Onderweg naar het politiebureau trapte hij een ruit van de politieauto kapot. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling.

Foxhol: man bedreigt ex-vrouw
Wegens vernieling en bedreiging van zijn 36-jarige ex-vrouw en diens 43-jarige vriend heeft de politie zaterdagavond in de Pluvierstraat in Foxhol een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. De man verschafte zich toegang tot de portiek waarin de woning van zijn ex is gesitueerd. Vervolgens sloeg hij met een ijzeren staaf de deur van de woning van de vrouw kapot. Eénmaal binnen sloeg hij een deel van de huisraad kapot en bedreigde zijn ex-vrouw en haar vriend met de ijzeren stang. De verdachte werd door politieagenten in de portiek aangetroffen en aangehouden. De man is naar het bureau gebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Ter Apel: gewonden bij aanrijding
Bij een verkeersongeval op de Stationsstraat in Ter Apel zijn zaterdagmiddag een 16-jarige bromfietsster uit Ter Apel en haar eveneens 16-jarige passagiere uit Nieuw Weerdinge gewond geraakt. De bestuurster van de bromfiets gaf op de kruising met de Vijverstraat geen voorrang aan een auto, bestuurd door een 68-jarige man uit Emmer Compascuum. Er ontstond een aanrijding waarbij de beide slachtoffers kwamen te vallen. Ze zijn voor behandeling naar twee verschillende ziekenhuizen gebracht. De bij de aanrijding betrokken auto liep aanzienlijke schade nadat de bestuurder na de aanrijding met de brommer nog tegen een hek botste. De wagen is door een berger afgevoerd.

Oude Pekela: bromfietsdieven aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag aan de Veenroe in Oude Pekela een 19-jarige en een 18-jarige man, uit Oude Pekela en Winschoten aangehouden. De beide verdachten werden door een 39-jarige man uit Oude Pekel aangetroffen in het bezit van dienst op donderdag 22 mei gestolen brommer. De man belde de politie en wees de verdachten aan. Ze werden door de politie meegenomen en bekenden de diefstal. Na verhoor zijn ze heengezonden. De bromfiets is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Winschoten: man aangehouden
Aan de Carolieweg in Winschoten heeft de politie zondagmorgen een 21-jarige man uit Blijham aangehouden. De man betrokken bij een massale vechtpartij in de Carolieweg. De politie maakte een einde aan de ruzie en stuurde een aantal raddraaiers weg. Eén van hen, de verdachte, kwam echter tot twee keer toe terug en begon op een politieauto in te slaan. Hij werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. De verdachte is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal voor de weigering zich van de plaats van de vechtpartij te verwijderen.

Winschoten: drugdealer aangehouden
In een horecagelegenheid aan het Marktplein in Winschoten heeft de politie zaterdagnacht een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man werd door horecapersoneel in een toiletruimte betrapt toen hij probeerde harddrugs te verkopen aan andere bezoekers. De verdachte werd overgedragen aan de politie. Hij bleek bij onderzoek in het bezit te zijn van ruim 2.5 gram cocaine. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten. De drugs zijn in beslag genomen.

Wildervank: snelheidscontrole
De politie heeft zaterdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de N33 bij Wildervank. In totaal werd van 1400 voertuigen de snelheid gemeten. Negen bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km per uur terwijl tijdelijk 50 is toegestaan.

Appingedam: dronken scooterbestuur maakt amok
In de Snelgersmastraat in Appingedam heeft de politie zaterdagnacht een 26-jarige man uit Appingedam aangehouden. Politiemensen zagen de man rijden op een scooter, met achterop een passagier. De agenten kenden beiden omdat ze ze kort daarvoor uit een kroeg in het centrum van Appingedam hadden gezet na een ruzie met andere bezoekers. De politiemensen wisten derhalve ook dat beiden onder invloed verkeerden. De bromfiets werd staande gehouden en de bestuurder bleek inderdaad dronken. Hij weigerde echter mee te werken aan de blaastest. Daarop werd hij aangehouden maar gedroeg zich agressief. De man wilde met één van de agenten vechten en nam een dreigende houding aan. Pas onder dreiging van het gebruik van pepperspray door de agenten gaf de verdachte zijn verzet op. Hij werd naar het bureau gebracht waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1 promille werd gemeten. Na verhoor is de verdachte met een proces-verbaal voor rijden onder invloed heengezonden.

Delfzijl: man aangehouden
Aan de Menno van Coehoornsingel in Delfzijl heeft de politie zaterdagnacht een 36-jarige man uit Delfzijl aangehouden. Politiemensen zagen de man lopen met een afgesloten fiets. Aan een controle op verdenking diefstal van de fiets wilde de man niet meewerken. Hij weigerde te blijven staan en gedroeg zich verbaal agressief tegen de agenten. Toen hij uiteindelijk toch was blijven staan vertelde de man zijn fietssleutel kwijt te zijn. De man weigerde voorts zijn naam op te geven. Hij werd aangehouden maar weigerde mee te gaan. De man verzette zich en moest geboeid worden overgebracht naar het bureau. Ook daar verzette hij zich en nam een vechthouding aan tegen de agenten. Na dreiging van het gebruik van pepperspray gaf de man zijn verzet op en maakte zijn personalia bekend. Hij bleek de fiets niet te hebben gestolen. De man is daarop heengezonden.

Vlagtwedde: vrachtwagen chauffeur gewond
Tijdens het lossen van winkelgoederen in de Dr. P. Rinsemastraat in Vlagtwedde raakte zaterdagmorgen een vrachtwagenchauffeur gewond. Mogelijk door een bedieningsfout kreeg de man de laadklep van zijn vrachtauto op een voet. De man moest met een botbreuk naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: fietser gewond
Een 19-jarige fietser uit Groningen is zaterdagavond gewond geraakt bij een ongeval aan de Van Swietenlaan in Groningen. De man reed vanaf het fietspad Lepelaar de Van Swietenlaan op en verleende daarbij geen voorrang een auto bestuurd door een 52-jarige vrouw uit Paterswolde. De fietser kwam te vallen en liep been- en aangezichtsletsel op. Hij is naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: man aangehouden
De politie heeft zaterdagavond aan het Stationsplein in Groningen een 42-jarige man uit Groningen aangehouden. De man was samen met twee anderen door agenten uit de stationshal verwijderd omdat zij daar in beschonken toestand alcohol zaten te drinken. Buiten weigerde de verdachte weg te gaan. Na enkele vorderingen, waaraan de verdachte opnieuw niet aan voldeed, werd hij aangehouden voor het niet voldoen aan een politiebevel. De man is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: dronken man dringt woning binnen
Aan de Albrondaheerd in Groningen heeft de politie zaterdagavond een 33-jarige man uit Groningen aangehouden. Omwonenden zagen dat de man een ruit van een deur van een woning insloeg en de woning inging. Korte tijd later kwam de man weer naar buiten en liep weg. Hij kon worden aangehouden. De man bleek dronken en werd ingesloten. Hij bleek niets te hebben gestolen. In de woning was niemand aanwezig. De man is na verhoor later op de avond heengezonden.

Groningen: dronken man aangehouden
Zondagmorgen heeft de politie in de Oude Ebbingestraat in Groningen een 43-jarige man uit Groningen aangehouden. De man liep in zwaar beschonken toestand over straat en sloeg en schopte tegen verkeersborden en ander straatmeubilair. Agenten namen de man mee. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: poging beroving
In de Donkersgang in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 38-jarige man uit Groningen aangehouden. De verdachte viel op de hoek met de Gelkingestraat een 44-jarige man uit Almere aan en probeerde hem te beroven. Via de bewakingscameras was de beroving waargenomen en konden agenten naar de dader worden geleid. Die werd meegenomen naar het bureau en ingesloten. De man wordt ook verdacht van een mishandeling in de Jadestraat in Groningen, op 19 mei, en een diefstal met bedreiging, zaterdagmiddag, in een warenhuis aan de Grote Markt in Groningen.

Groningen: rijbewijzen kwijt na snelheidsovertreding De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 18-jarige automobilist uit Groningen ingevorderd. De man reed in zijn auto met een snelheid van 105 km per uur over de Rijksweg in Groningen. Daar mag 50 worden gereden. De man krijgt een boete voor de snelheidsovertreding en moest zijn rijbewijs afgeven. Een 27-jarige man uit Deventer moest zaterdagmiddag zijn rijbewijs inleveren. Ook hij reed te hard. Op de Beneluxweg werd zijn snelheid geklokt op 125 km per uur. Daar is 70 toegestaan. De Deventenaar krijgt ook een boete voor de snelheidsovertreding.

Groningen: vrouw mishandeld
Een 22-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagavond mishandeld in de Ubbo Emmiusstraat in Groningen. De vrouw wilde geld pinnen bij een geldautomaat. Dicht achter stonden daarbij twee mannen. Omdat de vrouw de mannen te dicht bij vond staan vroeg ze hen wat afstand te houden. De man deden dit niet en reageerden lacherig. De vrouw besloot daarop ergens anders te gaan pinnen en wilde weglopen. Daarbij gaf één van de mannen de vrouw een vuistslag in het gezicht. De vrouw heeft aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

Haren: wegpiraat raakt rijbewijs kwijt
Op de A28 bij Haren heeft de politie zondagavond een 21-jarige automobilist uit Tolbert aangehouden. De man reed, komende uit de richting Groningen, met een snelheid van 160 km per uur over de linker rijstrook in de richting van Haren. Daar reden een aantal andere autos en de verdachte reed daar erg dicht op. Toen de inhaalmanoeuvre van de voor hem rijdende autos niet snel genoeg verliep haalde de man de wagens rechts in. Een motoragent hield de Tolberter staande en bekeurde hem voor te hard rijden, bumperkleven en rechts inhalen. De man moest zijn rijbewijs bij de politie achterlaten.

Groningen: winkeldief op herhaling
In een supermarkt aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen heeft de politie zaterdagmiddag een 40-jarige winkeldief uit Groningen aangehouden. De man werd aangehouden nadat een politieman in burger de verdachte, die bekend is als winkeldief, de super binnen zag gaan en in korte tijd een 20 tal verpakkingen babyvoeding, zeep en huidverzorgingsmiddelen zag stelen. De man, die rechtstreeks van het politiebureau kwam nadat hij was opgepakt in de supermarkt aan de Beren in Groningen wegens het stelen van levensmiddelen, is naar het politiebureau overgebracht en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: fietsster valt
Een 22-jarige fietsster uit Groningen liep zaterdagmorgen letsel aan het gezicht op nadat ze met haar fiets was gevallen aan de Bezettingslaan in Groningen. Ze kwam te vallen door te har remmen. De vrouw is naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: winkeldief op verboden terrein
Personeel van een supermarkt aan de Oosterhamrik;aan in Groningen betrapte zaterdagmorgen een winkeldief. De man stal drie potten vaseline. Hij werd aangesproken en overgedragen aan de politie. Daarbij bleek dat de man wegens het eerder plegen van diefstal niet meer in de zaak mocht komen. De politie nam de verdachte mee. Hij krijgt processen-verbaal voor diefstal en huisvredebreuk.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 -- 8844 (lokaal tarief)