Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Politieregio Noord- en Oost-Gelderland

Politiedistrict Achterhoek

Nadere informatie:







ACHTERHOEK

Persberichten weekeinde 24 en 25 mei 2003





Doetinchem - rijbewijs van drankrijder ingenomen

Een 26 jarige automobilist uit Doetinchem bleek zaterdagnacht bij controle op de Kloosstraat onder invloed van alcohol. Hij blies 1,3 prom. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er wordt een proces-verbaal opgemaakt.


Silvolde - jongeman vernielt tuindecoratie

Een 17 jarige jongen uit Silvolde is zaterdagnacht op de Markt in Silvolde aangehouden nadat hij kort daarvoor een betonnen sierbal vanuit een tuin aan het Terborgseveld had vernield.
De politie trof op het wegdek van het Terborgseveld her en der brokken kalksteen aan. Toen zij het spoor daarvan volgden kwamen ze uit bij een groepje jongelui die zich ophielden nabij de kruising Ulftseweg/Prins Bernhardstraat. Omdat de schoenen van één van de jongens vol witte kalksteen zat, werd hij aangesproken en voor verhoor meegnomen naar het bureau. Daar bekende hij dat hij de sierbal vanaf een muurtje van een tuin had weggenomen en op straat had stukgegooid.




Eibergen - Straatdrinker bekeurd

Een 22 jarige man uit Eibergen is zaterdagnacht bekeurd voor het drinken van alcohol op de openbare weg. Hij stond met enkele andere jongelui op het Zwikkersplein in Eibergen en dronk een flesje bier leeg. Achter een muurtje, vlak bij de jongelui trof de politie een krat bier met enkele lege en volle flesjes. Omdat niemand van de jongelui aangaf eigenaar van de krat te zijn, heeft de politie de krat als gevonden voorwerp ingenomen.

Doetinchem - drankrijder botst tegen boom
Een 74 jarige automobilist uit Doetinhem bleek zaterdagmiddag rond 18.00 uur onder invloed van alcohol. Op de Turfweg botste hij met zijn auto tegen een boom. Hij blies 1, 2 prom. De politie heeft zijn rijbewijs direct ingenomen en maakt proces-verbaal op.


Wehl - autodiefstal

In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf een parkeerplaats aan de Koningin Wilhelminastraat in Wehl een bestelauto ontvreemd. Het betreft een zilvergrijze Hyundai, met het kenteken 55-vr-pk.
De 44 jarige eigenaar uit Wehl deed aangifte.


Doetinchem - autodiefstal

In de nacht van zaterdag op zondag werd vanaf een parkeerplaats naast een woning aan de Sikkeldreef in Doetinchem een personenauto ontvreemd. Het betreft een zwarte Audi 80, met het kenteken XD-30-TG. De 26 jarige eigenaar uit Silvolde deed aangifte.


Terborg - man aangehouden na vernieling en inbraak

De politie heeft zaterdagavond een 30 jarige man uit Arnhem aangehouden die rond half acht op de Silvoldseweg met een straatklinker de voorruit van een geparkeerde personenauto vernielde. Hij werd door de eigenaar van de auto overlopen, maar de man maakte zich uit de voeten. Kort daarop zag hij kans de achterzijde van en woning aan de Gasthuisstraat binnen te gaan. Hij werd daar overlopen door een bewoonster. De man sloeg ook hierop weer op de vlucht en rende richting Hoofdstraat. Een familielid van de woning waar de man binnen was geweest, wist hem in de kraag te grijpen en aan de politie over te dragen. De man is voor ander onderzoek ingesloten.


Doetinchem - baldadige jongen beboet

De politie heeft zaterdagavond een 17 jarige jongen uit Doetinchem bekeurd voor baldadigheid. Hij trok op de Dennenweg in Doetinchem een brievenbus met standaard en al uit de tuin van een woning en liet de attributen in de nabijheid achter. De politie sommeerde de knaap excuses te gaan aanbieden bij de bewoners en schreef een bon uit voor baldadigheid.

Winterswijk - vier jongelui aangehouden na vernieling
De politie heeft zondagnacht vier jongelui in de leeftijd van 15, 16 en 17 jaar aangehouden nadat ze op de Ravenhorsterweg een brievenbus bij een woning hadden vernield. Bij een andere woning in die straat was een bord "te koop" vernield". De politie maakt proces-verbaal op.


Groenlo - makelaarsbord dient als paraplu

De politie heeft zondagnacht een 23 jarige man uit Zwolle bekeurd omdat hij op de Groenloseweg een makelaarsbord (te koop) bij een woning had weggenomen, dat hij als paraplu voor de neerdalende regen gebruikte. Om zich nog beter tegen de regen te beschermen had hij ook nog een bord van een aannemer weggenomen. De politie heeft de man gesommeerd de borden terug te plaatsen. De man is bekeurd voor baldadigheid. Het gedrag van de man vindt zijn diepere oorzaak in het feit dat er voor hem bij het verlaten van de horecagelegenheid, ook na lang wachten, geen taxi beschikbaar was. Met enkele vrienden ging men vervolgens te voet naar het logeeradres.






038-375 10 50 ---- --