Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Noordwest-Veluwe

Nadere informatie: Politievoorlichter Bert Top

Datum: 25 mei 2003

P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


24 & 25 mei 2003


Epe - Dronken man ingesloten

De politie heeft zaterdagnacht een 27 jarige man uit Epe ingesloten nadat hij voor openbare dronkenschap op de Verbindingsweg in Epe was aangehouden en de politiemensen hem thuis wilden afleveren. Eénmaal thuis schold hij de agenten uit voor alles en nog wat uit en begon op hen in te slaan. Hierop werd hij opnieuw aangehouden voor verzet en in een cel ingesloten. Nadat de man ontnuchterd was is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Nunspeet/Wapenveld - tanken zonder te betalen en doorrijden na aanrijding
Een 29 jarige man uit Hulshorst is vrijdag door de politie aangehouden nadat hij eerst rond 15.30 uur bij een tankstation aan de Elspeterweg in Nunspeet had getankt zonder te betalen en vervolgens omstreeks 16.30 uur met zijn personenauto doorreed nadat hij op de Groteweg in Wapenveld een aanrijding met een dubbeldekkerbus veroorzaakte. De bus werd bestuurd door 57 jarige man uit Apeldoorn. Hierbij ontstond alleen materiële schade. Na enig speurwerk slaagde de politie er in, om de man rond 17.30 uur aan de Elburgerweg in Nunspeet te traceren en aan te houden. Van de man is een bloedproef genomen ter controle op het gebruik van alcohol en/of andere stoffen. De politie maakt proces-verbaal op

Heerde - Straatdrinker bekeurd
Tijdens toezicht in het centrum van Heerde heeft de politie vrijdagavond een 21 jarige man uit Zwolle bekeurd, nadat hij op de Dorpsstraat in Heerde alcohol op staat gebruikte.

Hattem straatdrinkers bekeurd
Tijdens toezicht in het centrum van Hattem heeft de politie vrijdagavond twee 17 jarige jongens uit Hattem bekeurd voor drinken van alcohol op straat.


Hattemerbroek/Wezep - snelheidscontroles

Vrijdagmiddag heeft de politie op de Zuiderzeestraatweg in Hattemerbroek en op de Veluwelaan in Wezep snelheidscontroles met de lasergun gehouden.
Op de Zuiderzeestraatweg werd één overtreder betrapt en op de Veluwelaan drie bestuurders. De hoogste snelheid was hier 64 km. per uur.
Op de Stationsweg in Wezep werd met de radar een controle gehouden. Dertien bestuurders reden te hard en de hoogste snelheid was hier 66 km.per uur.


Wezep - drankrijder betrapt

Een 36 jarige automobilist uit Olst bleek vrijdagavond bij een controle op de Seringstraat in Wezep onder invloed van alcohol. Hij blies 2,1 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Elburg - motorrijder ten val

Een 41 jarige motorrijder uit Lelystad kwam vrijdagavond op de Flevoweg in Elburg door nog onbekende oorzaak ten val. De man raakte licht gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Lelystad. Het ongeval vond plaats vlak voor de rotonde met de Havenkade. Er waren geen andere weggebruikers bij het incident betrokken.

't Harde - bekeurd voor baldadigheid
Twee 18 jarige jongens uit Alkmaar zijn zaterdagnacht door de politie bekeurd nadat ze op de Eperweg in 't Harde een verkeersbord hadden omgedraaid en een vlag van de gevel van een winkel hadden gehaald.

Ermelo - gewond na ongeval
Een 29 jarige automobiliste uit Ermelo raakte vrijdagmiddag licht gewond nadat ze met haar auto op de Watervalweg in botsing kwam met een tegemoetkomende auto bestuurd door een 24 jarige man uit Putten. De vrouw werd per ambulance voor onderzoek naar het St. Jansdalziekenhuis vervoerd. De auto's raakten elkaar omdat er bij het tegenkomen onvoldoende naar rechts werd uitgeweken.

Putten - drankrijder stuurt de sloot in
Een 21 jarige automobilist uit Ermelo raakte vrijdagavond met zijn bedrijfsauto op de Waterweg van de weg en eindigde met zijn auto in de sloot. De man bleek alcohol te hebben gebruikt en blies 0,9 prom. De politie maakt proces-verbaal op.

Putten - Bromfietscontrole
Tijdens een uitgebreide brom- en snorfietscontrole in Putten heeft de politie vrijdagmiddag 17 brommers uitgebreid gecontroleerd. De bromfietsers werden door motorrijders van de weg gehaald en naar het politiebureau aan de Brinkstraat gedirigeerd. Daar werden de brommers op de rollertestbank gecontroleerd. Twaalf brommers en snorfietsen hadden een te hoge constructiesnelheid. Eén van deze brommers werd uit het verkeer genomen. Twee brommers hadden een ondeugdelijke rem. Eén had verkeerde kleur richtingaanwijzers, één bestuurder had geen brommercertificaat en één brommer bleek niet verzekerd. De bestuurders werden bekeurd.


Harderwijk - alcoholcontrole / drie drankrijders betrapt

Tijdens alcoholcontroles op diverse plaatsen in Harderwijk zijn vrijdagmiddag, vrijdagavond en zaterdagnacht drie bestuurders betrapt.
Een 18 jarige snorfietsbestuurder werd zaterdagnacht op de Markt in Harderwijk betrapt bij het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 1,2 prom. De snorfiets bleek bovendien niet verzekerd. De politie maakt proces-verbaal op.
Een 39 jarige automobilist uit Ermelo bleek vrijdagmiddagmiddag bij controle op de Lorentzstraat onder invloed. Hij blies 0,5 prom. De man is proces-verbaal aangezegd.
Een 19 jarige automobilist uit Hulshorst bleek vrijdagavond bij controle op de Strandboulevard onder invloed van alcohol. Hij blies 0,6 prom. De politie maakt proces-verbaal op.


Harderwijk - bedrijfsafval in huishoudcontainers

Een bijzondere opsporingsambtenaar van de gemeente Harderwijk heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 34 jarige man uit Harderwijk die in de Rabbistraat twee grijze vuilcontainers bestemd met huishoudelijk afval, had gevuld met bedrijfsafval. Het bedrijfsafval dient op een andere wijze door een erkende inzamelaar te worden opgehaald.
't Harde - Eigenaar skelter meldt zich
De eigenaresse van een skelter die vorig weekeinde door de politie was ingenomen heeft zich gemeld. De skelter werd vanaf het erf van een woning aan de Eperweg in 't Harde weggenomen. De politie trof die zondagnacht drie jongelui uit Elburg, rijdend aan op een skelter op de Eperweg tussen 't Harde en Elburg. Tot dusverre was niet duidelijk wie de eigenaar van de skelter was. Tegen de jongelui wordt proces-verbaal opgemaakt. De skelter gaat terug naar de eigenaresse.


Vaassen - drankrijder stuurt trekker met oplegger de sloot in
Zaterdagavond stuurde een 35 jarige vrachtwagenchauffeur uit Marijampole, zijn truck met oplegger in de sloot langs de Ganzenebbeweg in Vaassen. De man bleek alcohol gebruikt te hebben. Omdat blaastesten mislukten, werd van de Litouwse bestuurder een bloedproef genomen. De uitslag hiervan is over een aantal dagen bekend. De politie maakt een proces-verbaal op.

Hattem - bekeurd na baldadigheid
De politie heeft zaterdagavond drie jongelui van 17 en 22 jaar, afkomstig uit Hattem bekeurd nadat ze in een gymlokaal aan de Vechtstraat waren binnen geweest. De toegangsdeur bleek niet te zijn afgesloten. Er bleek niets te zijn ontvreemd of vernield.


Hattem - buspassagier slaat controleur

De politie heeft zaterdagmiddag medewerkers van het busbedrijf Connexxion geassisteerd bij een lastige buspassagiers. Twee controleurs van het busbedrijf ontdekten dat twee jongens met valse strippenkaarten reisden op het traject tussen Zwolle en Wapenveld. De beide passagiers werden gesommeerd uit te stappen bij de halte Apeldoornseweg in Hattem. Buiten de bus zetten beide jongen het op een lopen. Eén van hen kon met behulp van een automobilist worden vastgegrepen, waarna hij probeerde één van de controleurs te slaan. De politie heeft de aangehouden 18 jarige knaap uit Wapenveld overgenomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt terzake verzet tegen een buitengewone opsporingsambtenaar in functie.


Putten - fietsendief betrapt met fiets op zijn nek

De politie in Putten zag zondagnacht een man op de Harderwijkerstraat fietsen, terwijl hij een fiets op zijn nek droeg. De man werd gesommeerd te stoppen, maar reed een smal pad in en ging er als een speer vandoor. De achtervolgende politie raakte hem kwijt. Onderwijl gooide hij de gedragen fiets van zich af. De betreffende fiets, een nieuwe herenfiets, fiets bleek te zijn ontvreemd vanaf de Dorpsstraat. De eigenaar meldde zich later in de nacht. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Putten - twee baldadige jongens aangehouden

De politie heeft zondagnacht twee jongens van 16 en 17 jaar uit Putten aangehouden nadat ze op de Stationsstraat in Putten betrapt waren met een bord aanduiding bebouwde kom "Putten". Bij het zien van de politie werd het bord snel in de struiken gedumpt. De politie maakt proces-verbaal op.


Ermelo - bekeurd voor baldadigheid en wildplassen

Een 18 jarige jongen uit Gilde werd zondagnacht betrapt op wildplassen op de Stationsstraat in Ereloon. Kort daarna trapte hij tegen verschillende lantaarnpalen waarop het licht van die palen uitviel. De knaap werd aangehouden en de politie maakt proces-verbaal op.

Ermelo - openbare dronkenschap
Een 21 jarige man uit Harderwijk is zondagnacht bekeurd voor openbare dronkenschap. De man werd liggend op een grasveld langs de Harderwijkerweg onder zijn fiets aangetroffen.


Doornspijk - ten val met racefiets

Een 56 jarige man uit Kampen slipte zaterdagochtend met zijn racefiets op de Gerichtenweg in Doornspijk en kwam ten val. Hij liep licht letsel op en werd per ambulance voor ander onderzoek naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle gebracht.

Harderwijk - binnenbrand
Zondagnacht is de brandweer uitgerukt voor een beginnende brand in een bovenwoning aan de Grote Poortstraat in Harderwijk. Omwonende zagen rook uit de woning komen. Bleek een binnenbrand in de cv-ruimte te zijn. De bewoner(s) waren niet thuis. Brandweer had de brand snel onder controle. De beneden de woning gelegen winkel liep veel schade op.


Harderwijk - jongelui bekeurd voor baldadigheid

De politie heeft zaterdagavond vier jongelui van 15 jaar uit Harderwijk bekeurd voor baldadigheid. Ze werden aangetroffen op een bedrijfsterrein aan de Krommekamp en waren daarvoor over een hak geklommen.


Nunspeet - Drankrijder

Een 23 jarige automobiliste uit Nunspeet bleek zaterdagmiddag bij een controle op de DS. Martinuslaan onder invloed van alcohol. Ze blies 0,9 prom. De politie maakt proces-verbaal op.


Nunspeet - vervelende man aangehouden

De politie heeft zondagnacht een 20 jarige man uit Nunspeet aangehouden nadat hij in een horecazaak aan de Stationslaan met een stel vrienden ergerlijk vervelend was. Tijdens het nuttigen van een broodje had men etensresten op de grond gegooid, een kommetje stuk laten vallen, maar daarna de schade wel betaald. Uiteindelijk had men de zaak verlaten en liepen vervolgens voor het pand vervelend te zijn. De politie sommeerde hen te vertrekken, maar de 20 jarige wilde hieraan niet voldoen. Hij werd aangehouden en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegen niet voldoen aan een politiebevel.


Epe - begin van autobrand

Zondagmorgen rond 11.00 uur ontstond een begin van autobrand onder de motorkap van een personenauto met caravan bestuurd door een 67 jarige man uit Haren (Gr.) De man stopte op de vluchtstrook van de A50 nabij de afslag Nunspeet/Epe en kon de brand met een handblusser doven. De uitgerukte brandweer hoefde niet op te treden. De vermoedleijk oorzaak was olielekkage op de hete motor.



038-375 10 50 ---- --