Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (25/5)

OOSTERHOUT, zondag 25 mei

Glaasje op, laat je rijden
KAATSHEUVEL: Bij een controle op de Van Heeswijkstraat betrapte de politie een 22-jarige inwoner van Kaatsheuvel op het rijden onder invloed. Hij werd op zaterdag 24 mei rond 02.10 uur gearresteerd en moest mee naar het politiebureau. Daar onderging de verdachte een ademanalyse, wat een uitslag van 510 ug/l. opleverde. De maximum toegestane waarde is 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg vervolgens een rijverbod opgelegd van 5 uur en werd heen gezonden met een dagvaarding. Op 23 september 2003 komt zijn zaak voor de rechter.

Stomdronken achter het stuur
KAATSHEUVEL: Een 38-jarige inwoner van Kaatsheuvel is op zaterdagavond 24 mei op De Horst gecontroleerd door de politie. Hij bleek duidelijk teveel alcohol genuttigd te hebben, terwijl hij in zijn auto reed. In het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan. De verdachte had bijna vier keer zoveel gedronken als wettelijk is toegestaan. Bij een ademanalyse blies de verdachte namelijk 915 ug/l. Uiteraard is het rijbewijs van deze verdachte onmiddellijk ingevorderd door de politie. De man mag zich op 22 september a.s. bij de rechter verantwoorden voor dit verkeersmisdrijf.

Jeugd op de bon vanwege overlast
RAAMSDONKSVEER: De politie bekeurde zondagnacht 25 mei rond 00.30 uur zeven jongeren die voor overlast zorgden in een portiek. De jeugd hield zich op de portiek van een woonflat aan het Gangboord. De omwonenden hebben herhaaldelijk geklaagd over de overlast van de rondhangende jeugd. De jeugd is als diverse keren gewaarschuwd en weggestuurd. De maat was vol; dus dit keer kregen ze allemaal een proces-verbaal.

Inbraak in woning
WAALWIJK: In een woning aan de Ambrosiusweg werd op vrijdagavond 23 mei ingebroken. De dader kwam de woning binnen door de garagedeur open te breken. Via de garage kon hij de woning binnen. Uit de woning zijn vervolgens sieraden, audio/video-apparatuur, camera`s en geld gestolen.
De inbraak vond vermoedelijk plaats tussen 18.30 en 19.45 uur toen de bewoners afwezig waren. Buren verklaarden tegenover de politie dat ze niets van de inbraak gemerkt hebben. De technische recherche heeft verschillende dadersporen veiliggesteld. Met deze sporen rechercheert de politie naar de nog onbekende dader.

Inbraak in bedrijf
WAALWIJK: In een winkel aan de Prof. Asserweg werd ingebroken. Men kwam de winkel binnen door een ruit aan de voorzijde te vernielen. Uit de winkel zijn 15 tot 20 dekbedovertrekken gestolen. De inbraak vond plaats op zaterdag 24 mei om 02.53 uur. Het alarm van de winkel trad door de inbraak in werking. Nog voordat bewakingspersoneel en de politie arriveerden, waren de daders al gevlogen. De politie was overigens binnen twee minuten na de melding ter plaatse.

190,- boete voor het rijden onder invloed
WAALIJK: Bij een controle op de Sluisweg merkte de politie dat een 35-jarige automobilist uit Waalwijk alcoholhoudende drank gedronken had. De man moest mee naar het politiebureau en onderging een ademanalyse, wat een uitslag van 280 ug/l. opleverde. De verdachte kreeg een geldboete van 190,-. Dit vond plaats op zaterdag 24 mei omstreeks 01.10 uur.

(Zonne) Brand
WASPIK: Terwijl de klant "lekker" onder de zonnebank lag in een beautysalon in Waspik, vloog deze "bank" in brand. Dit gebeurde op zaterdagavond 24 mei 2003 rond 20.00 uur. De brand werd door de aanwezigen geblust. De brandweer kwam wel ter plaatse maar hoefde niet in actie te komen. De brandweer schakelde wel het bedrijf Salvage in. Dit bedrijf is opgericht door de gezamenlijke
verzekeringsmaatschappijen. Salvage neemt direct maatregelen om de schade en eventuele gevolgschade zoveel mogelijk te beperken. Drie personen zijn door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij hadden ademhalingsproblemen door het inademen van rook en bluspoeder. Na een medische controle mochten zij alledrie weer naar huis.

Veroorzaker aanrijding had gedronken
WAALWIJK: Op een kruising van de Prof. Kamerlingh Onnesweg ontstond een aanrijding kop-staart Een achteropkomende bestuurder had vermoedelijk niet gezien had dat zijn voorganger voor het rode verkeerslicht stond te wachten. Door de aanrijding liep de bestuurster van de stilstaande auto nekletsel op. Bij controle bleek veroorzaker, een 45-jarige man uit Kaatsheuvel, alcoholhoudende drank gedronken had. Hij had behoorlijk diep in het glaasje gekeken, want de ademanalyse gaf een uitslag van 850 ug/l. De maximum toegestane waarde is 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. Dit verkeersongeval gebeurde op zondag 25 mei om 02.30 uur.

Onder invloed achter het stuur
OOSTERHOUT: Een 44-jarige inwoonster van Oosterhout werd in zaterdagnacht 24 mei om 02.00 door de politie gearresteerd. Ze reed op de Statendamweg als bestuurster van een personenauto, terwijl ze onder invloed van alcohol was. De vrouw vestigde de aandacht op zichzelf omdat ze zonder verlichting reed in het holst van de nacht. Na controle aan het bureau ontving zij een dagvaarding. De ademanalyse wees uit dat ze een ademalcoholgehalte van 565 ug./l. had. Ze kreeg een dagvaarding en mag zich op 22 september verantwoorden voor de rechter.

Bekeuring geluidsoverlast
OOSTERHOUT: Op de Herendam kreeg zondagmorgen om 06.33 uur een 44-jarige
Oosterhouter een bekeuring. De man veroorzaakte geluidsoverlast. De buren hadden klaagden dat ze al enkele uren last hadden van de keiharde muziek. Nadat ook de politie constateerde dat de volumeknop wel erg ver openstond kreeg de man een bekeuring van 69,-

Bron: Jeroen Steenmeijer