Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 25-05-2003 17.10 uur Berichten van zondag
Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Alcohol in het verkeer
ZUIDLAREN - Op de Brinkstraat in Zuidlaren hield de politie zaterdagavond een 23 jr. bromfietser uit Groningen aan. De man had gedronken. De uitslag van ademanalyse was ongeveer 1,35 promille

ASSEN - Zaterdagmiddag reed een 50 jr. vrouw dronken in haar auto over de Smetanalaan in haar woonplaats Assen. De politie hield haar aan. De uitslag van de ademanalyse was ongeveer 1.7 promille. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

NORG - In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op de Eenerstraat in Norg een 32 jr. man uit die plaats aan. Hij reed in een auto terwijl hij gedronken had. Een alcoholgehalte van ongeveer 0,85 promille werd vastgesteld.

MEPPEL - In de nacht van zaterdag op zondag vorderde de politie in Meppel het rijbewijs in van een 18 jr. jongeman uit Ansen. Hij reed in zijn auto over de Ruinerwoldseweg in Meppel terwijl hij gedronken had. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,5 promille.

HOOGEVEEN - Een 19 jr. vrouw uit Hoogeveen stapte in de nacht van zaterdag op zondag achter het stuur van een auto terwijl ze iets teveel gedronken had. De politie hield haar aan op de Kanaalweg in haar woonplaats. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,55 promille.

Autokrakers aangehouden
ASSEN - Een bewoonster van de Marconistraat in Assen betrapte in de nacht van zaterdag op zondag twee autokrakers die in die straat auto`s probeerden open te breken. Samen met haar zoon sprak ze de mannen aan. Toen de gewaarschuwde politie arriveerde gingen de mannen er vandoor. Een politiehond zette de achtervolging in en kon één van hen te pakken krijgen. De andere verdween. De aangehouden man is ingesloten op het politiebureau. Korte tijd daarna stuitte een politiepatrouille op de Balkenweg in Assen op een auto met pech. Deze auto bleek gestolen te zijn in Spanje. De beide inzittenden werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De politie denkt dat de drie aangehouden mannen bij elkaar horen. Hun (buitenlandse) identiteit is nog niet bekend.

Autoinbraken
EELDE/EELDERWOLDE - Op de parkeerplaats van de bloemenmarkt aan de Burgemeester J G Legroweg in Eelde zijn zaterdag drie auto`s opengebroken. Uit de auto`s werden geluidsapparatuur, gereedschap, een jas, mobiele telefoon en portemonnee met geld gestolen. Ook in Eelderwolde is zaterdag in het begin van de avond ingebroken in een geparkeerde auto. Deze stond op de Oude Badweg. Uit deze auto is een radio gestolen.

RODEN - Op een parkeerplaats aan de Hullenweg in Roden werden zondag twee geparkeerde auto`s opengebroken. De radio`s werden uit de auto`s gestolen.

TV- en geluidsapparatuur weg bij inbraak
MARWIJKSOORD - Uit een woning aan de Holtenweg in Marwijksoord zijn zaterdag een TV, videorecorder en geluidsapparatuur gestolen. De bewoners waren afwezig. Men kwam binnen door een ruit te forceren.

Dure vogels gestolen
EMMEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn uit een afgesloten vogelverblijf achter een woning aan de Meerstraat in Emmen 38 vogels gestolen. Het gaat hierbij om zwarte sijsjes en rood/oranje sijsjes (zogenaamde Kapoetsen). Het zijn kweekpaartjes met een totale waarde van ongeveer 5000 euro. De eigenaar ontdekte de diefstal zaterdagmorgen. De toegangsdeur naar het verblijf is geforceerd. Volgens de eigenaar moeten het kenners zijn geweest omdat alleen de duurdere soorten zijn meegenomen.

Voor de zoveelste keer
EMMEN - Ondanks een winkelverbod ging een 50 jr. (bekende) winkeldief uit Schoonebeek zaterdag toch naar een winkel aan het Mondriaansplein in Emmen en stal daar voor ruim 220 euro aan cosmetica. Hij werd echter aangehouden door beveiligingspersoneel van de winkel en overgedragen aan de politie. Na verhoord te zijn en nadat hem een dagvaarding was uitgereikt zou hij in vrijheid worden gesteld, ware het niet dat hij nog 3 weken straf moet uitzitten. Voorlopig woont hij dus even ergens anders. De politie onderzoekt nog of een aantal vlees- en hakmessen die de man bij zich had van diefstal afkomstig zijn.

Mannen aangehouden voor bedreiging en vernieling HOOGEVEEN - De politie hield zaterdagavond op het stationplein twee mannen van 20 en 25 jr. uit Zwolle aan. Kort daarvoor was de 19 jr. beheerder van de fietsenstalling op het station door de 25 jr. man bedreigd en geslagen. Ook werd een fiets tegen een ruit gegooid. De 25 jr. verdachte eiste van de beheerder dat hij het kantoor zou openen en hem geld zou geven. De beheerder weigerde dat echter waarna hij werd geslagen en de fiets tegen het raam werd gegooid. Toen een treinreiziger tussenbeide kwam kon de beheerder de politie bellen. Die hield de beide mannen aan. Beiden hadden veel gedronken. De 20 jr. verdachte bleek alleen maar toegekeken te hebben. Beide verdachten zijn zondagmiddag na verhoor en met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Taxichauffeur beroofd
ASSEN - Op het Mercuriusplein in Assen hebben twee nog onbekende mannen zondagmorgen tegen 06.00 uur een 22 jr. taxichauffeur uit Groningen beroofd. De twee verdachten waren vanuit Groningen per taxi naar Assen gereden. Aangekomen op het Mercuriusplein beroofden de mannen de chauffeur van zijn portemonnee en mobiele telefoon. Er ontstond nog een worsteling toen de chauffeur niet wilde meewerken en zich probeerde te verzetten. Uiteindelijk gaf hij op. De beide daders renden weg in de richting van de Oude Molestraat. Er waren geen wapens in het spel. Volgens de chauffeur zijn beide daders ongeveer 20 tot 30 jr. oud, heet één een licht getinte huidskleur en is de ander erg donker. Beiden hadden kort haar. Ze spraken gewoon Nederlands met een licht accent. Eén van de mannen droeg een lichtgekleurd, blauw-grijs trainingsjack met een opschrift aan de voorkant.

Ruit ingegooid
ASSEN - In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op de Groningerstraat in Assen een 30 jr. man uit die plaats aan. Een getuige had gezien dat de man kort daarvoor een ruit had ingegooid. Hij was in gezelschap van nog een aantal personen. Eén van hen, een 28 jr. man uit Assen, gaf de politie een valse naam op. Toen dit duidelijk werd en de politie hem wilde aanhouden ging de man er vandoor. Hij kon toch worden gepakt en werd overgebracht naar het politiebureau. Dit ging niet zonder moeite want de man verzette zich tegen zijn aanhouding. De man die de ruit had vernield bleek ook nog een kleine hoeveelheid cocaïne bij zich te hebben. Beide verdachten zijn zondagmorgen na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. Tegen de 30 jr. man wordt proces-verbaal opgemaakt voor vernieling en het in bezit hebben van drugs. De cocaïne is in beslag genomen. De andere krijgt een proces-verbaal voor het opgeven van een valse naam.

Vervelende klant
TYNAARLO - Portiers van een discotheek aan de Vriezerweg in Tynaarlo hielden in de nacht van zaterdag op zondag een 17 jr. jongen uit Lieveren aan. De jongen was na vervelend gedrag en al eens te zijn gewaarschuwd, uit de zaak gezet. Dit zinde hem niet. Hij bedreigde de portiers en gooide met fietsenrekken. Hierbij miste hij maar net een taxi. Hij had veel gedronken. De portiers hielden hem aan en droegen hem over aan de gewaarschuwde politie. Zondagmorgen was hij nuchter en weer voor rede vatbaar. Na verhoord te zijn is hij overgedragen aan zijn ouders.

Mobiele kraan uitgebrand
NIEUWEROORD - Op de Middenraai in Nieuweroord vloog zaterdagmiddag, waarschijnlijk door kortsluiting, een mobiele kraan in brand. Een achteroprijdende automobilist waarschuwde de chauffeur dat de kraan brandde. De chauffeur was nog maar net uit de cabine of de kraan stond midden op de weg in lichterlaaie. Voor de brandweer was er geen redden meer aan. Door de brand liep er een grote hoeveelheid diesel en hydraulische olie op de weg en in de berm. Nadat de uitgebrande kraan was afgevoerd op een dieplader werd de weg schoongespoten en de berm in verband met de vervuiling deels afgegraven. Hierdoor was de weg een tijd afgesloten. De kraan is eigendom van een bedrijf uit Nieuweroord.

Met auto tegen boom
HOOGEVEEN - Op de Europaweg in Hoogeveen raakte zondagmorgen een 70 jr. vrouw uit Roermond gewond doordat zij met haar auto tegen een boom botste. De vrouw zat alleen in de auto. Zij raakte gewond en werd naar het ziekenhuis in Hoogeveen vervoerd nadat de brandweer haar uit de auto had bevrijd. Getuigen hadden de vrouw zien slingeren alvorens zij in de linkerberm tegen de boom botste. Mogelijk dat de vrouw zich niet goed heeft gevoeld en daardoor haar auto niet meer onder controle had.

Auto gestolen
EMMEN - Vanaf de parkeerplaats bij het zwembad aan de Angelsoerdijk in Emmen is zondag een zwarte Chevrolet Pick Up gestolen. De eigenaar, een 39 jr. man uit Klazienaveen, was aan het zwemmen in het bad. De autosleutels zaten in de tas van de zijn vrouw. Toen ze wilden vertrekken ontdekten ze dat de sleutels verdwenen waren. Deze zijn waarschijnlijk in een onbewaakt ogenblik uit de tas gestolen. Toen ze hierna op de parkeerplaats keken ontdekten ze dat de auto verdwenen was.
De politie adviseert om in zwembaden en dat soort gelegenheden waardevolle voorwerpen en sleutels altijd in kluisjes te doen.

Inbraken in schuurtjes
HOOGEVEEN - Zondagmorgen werd ontdekt dat er in Hoogeveen was ingebroken in schuurtjes achter woningen aan de Hazelaarstraat en de Bremstraat. Uit de schuurtjes zijn o.a. gereedschap, drank, vlees en visspullen gestolen.