Politie Midden- en West Brabant

Man (47) komt om het leven bij steekpartij in Roosendaal - 3

Roosendaal, zondag 25 mei 2003

In de nacht van vrijdag op zaterdag 24 mei heeft zich kort na middernacht in het centrum van Roosendaal een vechtpartij voorgedaan, die uiteindelijk fatale gevolgen had voor een 47-jarige man uit Sint Willebrord. De politie heeft korte tijd later een 27-jarige man uit Roosendaal aangehouden als verdachte in deze zaak.

Aan de Molenstraat in Roosendaal, op een steenworp afstand van de Boomgaardstraat, ontstond tussen 00.15 en 00.30 uur op de openbare weg een ruzie tussen de verdachte en het latere slachtoffer. Hierbij raakte de 47-jarige man dermate ernstig gewond dat hij korte tijd later aan zijn verwondingen overleed.

Een attente getuige belde direct de politie, die enkele minuten later met enkele eenheden ter plaatse was. De verdachte werd door de politie in de omgeving van de plaats van het delict aangetroffen. Omdat hij ook licht gewond was, werd hij overgebracht naar het Sint Franciscusziekenhuis in Roosendaal. Inmiddels is de man uit het ziekenhuis ontslagen en zit hij vast op het politiebureau.

De politie heeft direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart en werkt momenteel met 15 mensen aan de zaak. De politie heeft nog geen helder beeld van wat zich exact heeft afgespeeld. Uit het tot op heden verrichte onderzoek is naar voren gekomen dat de verdachte, een negroïde man, in de loop van de avond met meerdere binnenstadbezoekers ruzie heeft gemaakt, maar de politie heeft nog geen getuigen gesproken die dit beeld kunnen bevestigen. Ook is de politie overtuigd van het feit dat meerdere mensen getuigen moeten zijn geweest van de vechtpartij, die uiteindelijk een dodelijke afloop kende. Zij hoopt dat deze mensen zich alsnog zullen melden en een beter licht op de zaak zullen werpen, zodat de zaak kan worden opgelost. De politie zal uiteraard vertrouwelijk omgaan met de informatie die haar ter ore komt.

Bron: Manon Ostendorf