Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Politieregio Noord- en Oost-Gelderland

Politiedistrict Apeldoorn

Nadere informatie:







APELDOORN

Persberichten weekeinde 24 en 25 mei 2003








Apeldooorn - Drankrijder

Een 23 jarige bestuurder van een brommobiel uit Apeldoorn, bleek zaterdagnacht bij controle op de Europaweg in Apldoorn onder invloed van alcohol. Hij blies 1,3 prom. De politie maakt een proces-verbaal op.


Apeldoorn - Straatdrinker bekeurd

Een 43 jarige man uit Apeldoorn is vrijdagmiddag bekeurd omdat hij op de Talingweg in Apeldoorn alcohol op straat nuttigde.


Apeldoorn -Drankrijders

Een 33 jarige automobilist uit Apeldoorn bleek zaterdagavond bij een controle op de Tannhauserstraat onder invloed van alcohol. Hij blies 0,8 prom. De politie maakt proces-verbaal op.

Een 34 jarige automobilist uit Loenen bleek zaterdagavond bij controle op het Kanaal Zuid in Apeldoorn onder invloed van alcohol. Hij reed aanvankelijk met een grote bocht om de op straat staande en controlerende politieman heen en verdween uit het zicht. Aan de hand van het kenteken troffen de politiemannen de bestuurder kort daarna thuis aan. Hij werd aangehouden, blies 1,1 prom. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.


Apeldoorn- man met gestolen fiets betrapt

Een 17 jarige jongedame uit Apeldoorn herkende zondagnacht op de Nieuwstraat haar gestolen fiets met daarbij een 19 jarige man uit Apeldoorn. Haar fiets was in februari van dit jaar ontvreemd vanaf de Gildenlaan in Apeldoorn. De man verklaarde de fiets te hebben gekocht, maar kon niet verklaren van wie. De politie heeft de man ter plaatse aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt terzake diefstal dan wel heling.

Apeldoorn - auto ontvreemd
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd vanaf een parkeerplaats naast een woning aan de Kooikersdreef en personenauto ontvreemd. Het betreft een rode Opel Kadett Hatchback, kenteken RX-39-FS.


Apeldoorn - Winkeldiefstallen

Een 17 jarig meisje uit Apeldoorn werd zaterdagmiddag door winkelpersoneel van een zaak aan het Kortlanderplein betrapt bij de diefstal van twee paar schoenen. Ze werd aan de politie overgedragen en deze maakt proces-verbaal op.. De jonge vrouw kreeg van de winkeleigenaar een ontzegging van en jaar om de zaak te bezoeken.

Bij een schoenenzaak aan de Hoofdstraat werd zaterdagmiddag een 19 jarige vrouw uit Polen betrapt bij diefstallen van drie paar schoenen. De schoenen verborg ze in een geprepareerde tas om de beveiligingssignalen te ontlopen. De vrouw is voor nader onderzoek door de politie ingesloten.

Terwijl de politie bij de schoenenzaak aan de Hoofdstraat arriveerde voor de aanhouding van de vrouw uit Polen, pleegde een 29 jarige man uit Apeldoorn in dezelfde winkel diefstal van een petje. Hij werd eveneens aangehouden. Bij onderzoek bleek hij meerdere goederen waaronder batterijen, een horloge etc bij zich te hebben die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De man bleek bovendien voor te komen op de veelplegerslijst en is voor nader onderzoek ingesloten.


Apeldoorn - Openbare dronkenschap

Een 45 jarige man uit Apeldoorn is zondagnacht door de politie aangehouden wegens openbare dronkenschap. Hij lag op de Nieuwstraat op straat. De man is in de dronkemanscel ingesloten. De politie maakt een proces-verbaal op.








038-375 10 50 ---- --