Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Politieregio Noord- en Oost-Gelderland

Politiedistrict IJsselstreek

Nadere informatie:




IJSSELSTREEK

Persberichten weekeinde 24 en 25 mei 2003



Achtervolging eindigt na botsing tegen gaspomp tankstation

Een 28 jarige automobilist is zaterdagnacht tijdens een achtervolging door de politie, met zijn personenauto tegen een gaspomp van een tankstation aan de Den Elterweg in Zutphen gebotst. Door de klap spoot het gas direct met volle kracht uit de vernielde pomp. De bestuurder en een 29 jarige inzittende, beiden uit Apeldoorn, bleven ongedeerd. Zij konden met de nodige voorzichtigheid door de politie uit de auto worden gehaald. Het duo werd direct aangehouden. Vervolgens werd de omgeving van het tankstation en de Den Elterweg op ruime afstand van de spuitende gaspomp afgezet.
De gealarmeerde brandweer slaagde er in om de gastoevoer naar de lekgeslagen pomp af te sluiten, waarmee het gevaar na enige tijd was geweken. De weg en de omgeving werd omstreeks 06.30 uur weer vrijgegeven.
Het incident begon op het moment dat de politie de 28 jarige Apeldoorner omstreeks 03.45 uur op de Mozartstraat in Zutphen voor een routinecontrole een stopteken gaf. De bestuurder, negeerde het stopteken, waarop de politie de achtervolging inzette. Via de Gerard Doustraat reed men via de Den Elterweg met hoge snelheid in de richting van Baak. In Baak koos de bestuurder de terugweg richting Zutphen.
Assisterende politiemensen namen vervolgens op de Den Elterweg tussen het tankstation Amigo en de afslag Bronsbergen een post in en formeerden met hun dienstauto's met zwaailicht een wegblokkade.
Voordat de vluchtende bestuurder de blokkade naderde, reed hij bij het tankstation het fietspad op. Bij deze manoeuvre werd zijn auto aan de achterzijde geraakt door de achtervolgende politieauto. Tengevolge van de aanrijding tolde de auto om zijn as en botste tegen de gaspomp.

Zutphen - personenauto gestolen
In de nacht van vrijdag op zaterdag is vanaf een parkeerplaats aan de Leharstraat in Eerbeek een personenauto ontvreemd. Het betreft een rode Ford Escort voorzien van het kenteken GH-PT-41.

Terwolde - schuur afgebrand
Zondagmorgen rond 08.30 uur brak er brand uit in een schuur aan de Haverkampsweg in Terwolde. Vijf ezels en een paar kippen konden tijdig gered worden. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de schuur volledig werd verwoest. In de schuur stond nog enig stro, hooi, planken, hout en tuingereedschap. Dit is verloren gegaan. De oorzaak is mogelijk een foutje in het procédé bij het bakken van keramiek, waarbij zaagsel heel erg heet wordt en in tonnen moet afkoelen. Er is alleen materiële schade. Het bedrag is nog niet bekend.







038-375 10 50 ---- --