Politie Zeeland



W-3534-2003 BETRAPT MET VERKEERSBORD

In de Koorkerkstraat in zijn woonplaats betrapte de politie zondag om 16.50 uur een 14-jarige Middelburgse fietser met een verkeersbord onder zijn arm.
Hij had het bord, samen met nog twee andere jongens, van een paal geschroefd op de kruising Oostperkweg / Oude Veerseweg. Het bord werd teruggeplaatst, de jongen wordt doorverwezen naar HALT


O-3535-2003 AANRIJDING IN RENESSE

In de Lindelaan in Renesse vond zondag om 17.07 uur en aanrijding plaats.
Een 49-jarige bromfietser uit de gemeente Zierikzee reed over de Lindelaan. De man, die onder invloed van alcohol was, had zijn voertuig niet onder controle en kwam in botsing met een personenauto, bestuurd door een 71-jarige man uit dezelfde gemeente. Beide voertuigen raakten beschadigd. De bromfietser had meer dan 4 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Hij bleek in het bezit van een rijbewijs en dit werd in beslag genomen.


O-3536-2003 PORTEMONNEE GESTOLEN

Zondag omstreeks 16.30 uur werd in een horecagelegenheid aan de Haven Kloosternol in Scharendjke de portemonnee van een bezoekster gestolen.
De portemonnee, met daarin persoonlijke papieren en honderdvijftig euro, lag een ogenblik onbeheerd in de toiletruimte.


W-3537-2003 MISHANDELING IN VLISSINGEN

Op de Schuitvaartgracht in Vlissingen werd zaterdag tussen 19.00 en 19.30 tijdens een conflict tussen buurtgenoten een 25-jarige vrouw enkele keren geslagen. Een 20-jarige bekende die haar te hulp schoot liep eveneens enkele vuistslagen op, waardoor hij een bloedneus opliep en werd vervolgens met een hamer op zijn schouder geslagen.
Door tussenkomst van enkele getuigen werd de 45-jarige verdachte overmeesterd. Hij moest voor behandeling naar het ziekenhuis en werd daarna aangehouden. Alle betrokkenen zijn woonachtig in Vlissingen. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.


W-3538-2003 PILOOT VERGIST ZICH IN LANDINGSBAAN

Zondag in de namiddag (juiste tijdstip onbekend) is op de Calandweg bij het Vliegveld Midden Zeeland in Arnemuiden een vliegtuigje geland.
De Noorse piloot had zich vergist en landde op de openbare weg, vlak naast het vliegveld. Enkele auto's moesten wachten tot het vliegtuigje op de baan gezet was. Niemand raakte gewond en er was ook gen schade. Hierover zijn verder geen gegevens bekend.


O-3539-2003 WONINGINBRAAK

Zondag tussen 13.30 en 15.30 uur werd ingebroken in een woning in de Scheldestraat in Cadzand.
De toegang werd geforceerd en het pand werd doorzocht. Er werden enkele duizenden euro's en persoonlijke papieren weggenomen.








Politie Zeeland