EXTRA Nieuwsbericht

zondag 25 mei 2003, 20.30 uur

Dodelijke aanrijding
Winkel, zondag 25 mei 2003.
Op zondagmiddag omstreeks 14.45 uur vond er op de kruising Hartweg - Oosterweg te Winkel een aanrijding plaats met dodelijke afloop. Een 49-jarige man uit Akersloot reed op een motorfiets over de Hartweg. Hij kwam uit de richting Winkel en reed in de richting Zijdewind. Vanaf de Oosterweg kwam een 55-jarige man uit Lutjewinkel, eveneens op een motorfiets. Deze bestuurder kwam vanuit Lutjewinkel en wilde bij de kruising met de Hartweg linksaf slaan, richting Winkel. Hierbij stuurde hij de Hartweg op, nog voor de andere motorfiets langs, die daar reed.
De bestuurder uit Akersloot is vermoedelijk geschrokken van de motor vanaf de Oosterweg en is ten val gekomen. Hierbij raakte hij dodelijk gewond. De man overleed ter plaatse.
Ook de andere motorrijder kwam ten val. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, maar bleek geen verwondingen te hebben opgelopen.
Het onderzoek van de politie richt zich op de vraag of de bestuurder uit Lutjewinkel voldoende ruimte had om de Hartweg op te rijden en of beide motorfietsen elkaar hebben geraakt.
De nabestaanden van de verongelukte bestuurder zijn inmiddels van het ongeval in kennis gesteld.