Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Dronken bestuurder veroorzaakt twee aanrijdingen Publicatiedatum: 25-05-2003

Een automobilist onder invloed veroorzaakte zondag 25 mei in Arnhem twee aanrijdingen. Na de eerste aanrijding sloeg hij op de vlucht voor de politie. Drie personen, waaronder hijzelf, raakten gewond. Een inzittende raakte bekneld en moest door de brandweer uit het voertuig gehaald worden.

Op zondag 25 mei 2003 om 18. uur kreeg de politie melding van een ernstige aanrijding op de Batavierenweg/kruising Eldenseweg in Arnhem. De politie, brandweer en twee ambulances gingen ter plaatse. De bestuurder die het ongeluk veroorzaakte, een 42-jarige man uit Arnhem, raakte zelf ook gewond. Hij werd door de politie met een hoofdwond naar het Rijnstate ziekenhuis vervoerd.

Hij was met hoge snelheid achterop gereden bij een voor het verkeerslicht wachtende auto (gaande in de richting Elst) met daarin een echtpaar uit Elst, een 54-jarige man en een 59-jarige vrouw. Hun auto was door de klap enkele meters verder de middenberm opgeduwd. De man (bestuurder)werd met rugklachten naar het Rijnstate ziekenhuis vervoerd. De vrouw raakte bekneld in het voertuig. Door de brandweer werd het dak van het autowrak opengeknipt. De vrouw werd met de wervelplank door de andere ambulance vervoerd naar ziekenhuis met nekletsel en mogelijk inwendig letsel.

Voorafgaand aan deze aanrijding had de man op de Huissensestraat / kruising Visserslaan om 18.28 uur al een aanrijding veroorzaakt met een auto bestuurd door een 63-jarige vrouw uit Westervoort. In deze auto zaten vier personen, die allen klaagden over nekpijn. De gewaarschuwde ambulance constateerde dat zij niet naar het ziekenhuis hoefden.
Ook hier reed de Arnhemmer achter tegen de auto van de vrouw uit Westervoort, die voor het stoplicht stond te wachten. Toen hij daarbij door de politie werd aangesproken ging hij er vandoor. Tijdens zijn vlucht maakte hij diverse overtredingen, totdat hij tenslotte de ernstige aanrijding op de Batavierenweg veroorzaakte.

De man bleek onder invloed van alcohol. In het ziekenhuis is van de verdachte door een GGD-arts een bloedproef afgenomen. De Verkeers Ongevallen Dienst van de politie Gelderland-Midden stelde een onderzoek ter plekke in.

voor nadere informatie:
Peter Meijer
06-53187522

---