FAVV-Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (België)


Persbericht van : 08 / 05 / 2003

Diergeneeskundige begeleiding en geneesmiddelenregisters - Op 12 mei
2003 in Gembloux geplande informatievergadering uitgesteld

De nieuwe reglementeringen inzake diergeneeskundige begeleiding en geneesmiddelenregisters werden op 1 mei 2003 van kracht.

Er is voorzien in een overgangsperiode waarin de begeleiding zal worden uitgebouwd en die loopt tot 31 december 2003.

Alle dierenartsen en alle houders van gebruiksdieren werden persoonlijk schriftelijk in kennis gesteld van deze nieuwe bepalingen en van de regeling inzake de overgangsperiode.

Tijdens deze 8 maand durende overgangsperiode zullen de controles op het bijhouden van de geneesmiddelenregisters gericht zijn op begeleiding en omkadering zodat elkeen zich aan de nieuwe bepalingen zal kunnen aanpassen.

Daarnaast werd aan een toezichtcomité gevraagd concrete oplossingen aan te reiken met betrekking tot de problemen die zich in de praktijk voordoen.

Daarnaast komt er weldra een « vraag en antwoord »-rubriek op de website van het FAVV die geregeld zal worden aangevuld met de vaakst gestelde vragen en de bijbehorende antwoorden.

Vanuit een streven naar informatieverstrekking neemt het FAVV ten slotte reeds enkele maanden actief deel aan de infovergaderingen voor dierenartsen en houders van gebruiksdieren. Bij de organisatie van al deze vergaderingen wordt nauw samengewerkt met de beroepsorganisaties die trouwens werden betrokken bij alle besprekingen die aan de tenuitvoerlegging van de nieuwe regelgeving zijn voorafgegaan.

Thans heeft het FAVV, als gevolg van de bijzonder gespannen sfeer in deze verkiezingstijd die ook blijkt uit de persmededeling van de FWA waarin wordt opgeroepen tot een gedeeltelijke boycot van de nieuwe reglementeringen, echter besloten de op 12 mei 2003 in Gembloux geplande informatievergadering te verschuiven naar 26 mei 2003.

Om de uiteenzettingen goed te kunnen begrijpen en een constructieve gedachtewisseling mogelijk te maken, is in de eerste plaats immers een rustige en serene sfeer vereist.

De informatievergadering heeft op 26 mei 2003 om 20 uur plaats in de "Faculté Universitaire des Sciences Agronomiques" in Gembloux (Espace Senghor).