Korps: Friesland, plaats: Fryslân 26-05-2003
Politieberichten van 25/5 (13.00 uur) t/m 26/5 (07.00 uur)

Haskerhorne: fietser gewond
Een 44-jarige inwoner van Dokkum heeft zondag omstreeks 9.15 uur letsel opgelopen, toen hij door nog onbekende oorzaak op de Haulsterweg ten val kwam. Het slachtoffer werd met hersenletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen vervoerd.

Mantgum: twee motorrijders onderuit
Twee motorrijders, een 33-jarige inwoner van Weidum en een 54-jarige inwoner van Baaium, zijn zondag omstreeks 11.00 uur op de Skillaerderdyk met hun voertuig ten val gekomen. De twee verloren de macht over het stuur door een vervuild en daardoor glad wegdek. Ze namen deel aan een georganiseerde tocht en waren door de organisatie gewaarschuwd over de gevaarlijke situatie ter plaatse. Ondanks dat, en hun zeer lage snelheid, kwamen beiden ten val. De motorrijder uit Baaium liep door de val knieletsel op, waarvoor het per ambulance naar het MCL werd vervoerd. De verontreiniging van het wegdek is waarschijnlijk veroorzaakt door grondwerkzaamheden in een weiland ter plaatse. De politie zal contact opnemen met de eigenaar.

Drachten: inbraken auto`s
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een aan de Stationsweg geparkeerd staande auto. Van het voertuig werd een portier geforceerd, waarna de radiocassettespeler werd weggenomen. De 32-jarige eigenaar uit Drachten deed aangifte. Hetzelfde gebeurde in die nacht met een op de Westersingel geparkeerd staande auto. Uit deze auto werd een radio/cd-speler en een zonnebril weggenomen. De 37-jarige eigenaar uit Drachten deed aangifte.

Wirdum: invalidenscooter op snelweg
Zondag werd op de snelweg A32 ter hoogte van Wirdum een 90-jarige Leeuwardense bestuurster van een invalidenscooter van de weg gehaald. De vrouw was toen de politie ter plaatse kwam al door passerende automobilisten naar een parkeerplaats gedirigeerd. De bestuurster verklaarde dat ze waarschijnlijk een afslag had gemist, want ze kon het fietspad niet meer vinden. Ze werd samen met haar voertuig naar haar woning gebracht.

Drachten: onder invloed
Een 56-jarige inwoner van Harkema is zondag om 20.30 uur op De Weeme aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 440 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal kreeg en een rijverbod voor vier uur.

Gorredijk: inbraak auto
Zondag werd tussen 16.30 en 23.30 uur ingebroken in een aan de Hoofdstraat geparkeerd staande auto. Van het voertuig werd een raam vernield, waarna de radio/cd-speler en een GSM-telefoon werden weggenomen. De 20-jarige eigenaar uit Gorredijk deed aangifte.

Drachten: onder invloed
Een 19-jarige inwoner van Ureterp is maandag om 02.00 uur op Ureterpvallaat aangehouden, omdat hij onder invloed een auto bestuurde. Op het bureau blies hij 460 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal kreeg en een rijverbod voor vier uur.

Leeuwarden: inbreker in woning
De 26-jarige bewoonster van een woning aan de Willem Ouwenstraat heeft maandag omstreeks 01.00 uur een inbreker in haar woning overlopen. De vrouw werd op een gegeven moment wakker en hoorde gestommel in de woning. Meteen daarop hoorde ze hoe iemand de woning via de voordeur verliet. Deze is waarschijnlijk via een openstaand raam op de eerste verdieping de woning binnengekomen. Uit de woning bleek onder meer een GSM-telefoon en een klein geldbedrag te zijn ontvreemd. De politie hield korte tijd later nog iemand in de omgeving van de woning staande, maar deze bleek niets met de inbraak te maken te hebben.

Bureau Communicatie: 0900-8844