Persberichten - 26/05/2003

CFO-wissel bij Real Software

Kontich, 23 mei 2003. Real Software maakt vandaag bekend dat Philip De Tavernier wordt benoemd tot Chief Financial Officer van Real Software, met ingang vanaf 26 mei 2003. Huidig CFO, Bruno Van Loocke, heeft de beslissing genomen om het bedrijf te verlaten om persoonlijke redenen en dit in onderling overleg. De jarenlange ervaring in financieel management van Philip De Tavernier en een sterk uitgebouwd Corporate Finance team garanderen een soepele overgang.

Philip De Tavernier, licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU Leuven in 1984, heeft een lange en uitgebreide financiële ervaring opgebouwd in de petrochemische nijverheid en de ICT sector.

In de periode 1986 1993 was hij actief bij grote multinationals als BP en vooral ICI. Bij ICI was hij als Finance Manager actief in Corporate Finance en Accounting, onder meer als Group Accountant in London en mede-verantwoordelijk voor verscheidene herstructureringen.

Vanaf 1994 bekleedde Philip De Tavernier verscheidene executive finance functies in de telecom sector. In 1994 werd hij Controller bij MFS Europe, een pioneer in de geliberaliseerde telecom sector. Na de fusie met WorldCom werd hij benoemd tot International Controller bij WorldCom in London. Hij was verantwoordelijk voor de fiscale en boekhoudkundige integratie van MFS en WorldCom, de rapportering van alle internationale entiteiten en de investeringscontrole van het Pan-Europees en Trans-Atlantisch netwerk. Later werd hij Financieel Directeur GTS Network Services, waar hij vooral verantwoordelijk was voor de financiële herstructurering van de GTS netwerk operaties, inclusief de implementatie van een ERP-systeem, de set-up van een shared service center en de acquisitie van Ebone. In 1999 werd Philip De Tavernier mede-oprichter en VP Finance bij Novaxess, een Nederlandse telecom start-up, verantwoordelijk voor de financiering en uitbouw van de financiële operaties. Recent was Philip De Tavernier senior finance manager bij Guidant en actief in een aantal telecom M&A activiteiten.

Philip is vertrouwd met de ICT-sector. Zijn bewezen internationale ervaring in de domeinen van corporate finance operations, accounting en in proces & systeemimplementaties brengt een toegevoegde waarde voor ons bedrijf. Philip versterkt het directieteam en zal een belangrijke bijdrage leveren binnen de nieuwe fase waarin Real Software zich bevindt, aldus Theo Dilissen, CEO van Real Software. Ik hou er aan Bruno Van Loocke te danken voor de goede samenwerking en zijn bijdrage aan het bedrijf in moeilijke tijden. Wij wensen hem verder alle succes toe.

Bron: Real Software
Provider: Euronext Brussels