Korps: Groningen, plaats: Diverse 26-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 26 mei 2003

Dagelijkse berichten

Winschoten: taxi vernield
De politie heeft zondagmorgen op het Marktplein in Winschoten een vijftal mannen in de leeftijd van 26 tot 33 jaar aangehouden wegens openlijke geweldpleging. De vijf gedroegen zich baldadig en belaagden een taxichauffeur. Bij een schermutseling werd een spiegel van de taxi afgetrapt. De gewaarschuwde politie hield de vijf aan. Onderzoek aan het bureau wees uit dat een 31-jarige man uit Midwolda de daadwerkelijke vernieling van de spiegel had gepleegd. Daarop zijn de andere vier onmiddellijk vrijgelaten. Tegen de man uit Midwolda is proces-verbaal opgemaakt voor vernieling. De man is na verhoor heengezonden.

Ter Apel: snelheidscontrole
Op de A.G. Wildervanckweg in Ter Apel heeft de politie zondagmorgen een snelheidscontrole gehouden. Er werd van 987 voertuigen de snelheid gemeten. Zes bestuurders reden sneller dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km.

Bedum: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zondagmorgen op de Waldadrift in Bedum een 20-jarige automobilist uit Bedum aangehouden. De man reed net weg nadat hij de auto van een kennis had losgetrokken. De kennis was met de auto in de struiken langs de Waldadrift vast komen te zitten. Bij de politiecontrole bleek de automobilist te veel te hebben gedronken. Hij werd naar het politiebureau gebracht waar bij de ademanalyse 1.52 promille alcohol werd gemeten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. Hij is na verhoor heengezonden met een rijverbod van 7½ uur.

Stadskanaal: bedreiging
Een 47-jarige man uit Stadskanaal is zondagavond door de politie aangehouden aan het Geert Teisplein in Stadskanaal. De man wordt verdacht van bedreiging van een 21-jarige inwoner van Stadskanaal. Die reed met zijn auto over het Geert Teisplein en kreeg om nog onduidelijke redenen onenigheid met de verdachte. Die reed ook in een auto en reed de benadeelde Stadskanaalster klem. De verdachte stapte uit en dreigde de andere automobilist met een klauwhamer te slaan. Het slachtoffer probeerde weg te lopen maar werd achtervolgd door de verdachte. Hij zag geen andere mogelijkheid in een vijver te springen en weg te zwemmen. De verdachte richtte vervolgens zijn agressie tegen de passagier van de gevluchte man, een 20-jarige man uit Stadskanaal. Ook die rende weg en meldde zich bij het politiebureau. Agenten stelden een onderzoek in waarbij de verdachte in zijn auto werd aangetroffen. De man is aangehouden en ingesloten. De hamer is door de politie in beslag genomen. De verdachte wordt nader gehoord.

Sappemeer: schennispleger aangehouden
Aan Tripscompagnie in Sappemeer heeft de politie zondagavond een 33-jarige man uit Sappemeer aangehouden. De man wordt verdacht van openbare schennis van de eerbaarheid. Hij toonde zijn ontblote geslachtsdelen aan een 15-jarig meisje uit Sappemeer dat langs hem skeelerde. Het meisje meldde haar ervaring aan een vriendin waarna de meisjes samen met drie kennissen op zoek gingen naar de verdachten. Ze waarschuwden ook de politie. Bij de zoektocht werd de verdachte in de buurt aangetroffen en door de politie aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Hij wordt verdacht van meerdere gevallen van schennisplegen.

Bellingwolde: brommobiel bestuurder onder invloed Aan de Hoofdweg in Bellingwolde heeft de politie zondagmiddag een 65-jarige man uit Nieuweschans aangehouden. De man zag op de Hoofdweg een met optische- en geluidssignalen rijdende brandweer auto over het hoofd. Er ontstond een botsing tussen beide voertuigen en bij het politieonderzoek bleek de bestuurder van de brommobiel onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd meegenomen naar het bureau waar 1.75 promille alcohol werd gemeten. De man is na verhoor met een rijverbod van 9 uur heengezonden. Hij krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Muntendam: dronken automobilist
De politie heeft zondagnacht op de Nieuweweg in Muntendam een 57-jarige man uit Muntendam aangehouden wegens rijden onder invloed. De man bestuurder een auto en bleek bij controle onder invloed te verkeren. De ademanalyse aan het bureau wees 2 promille uit. Na verhoor is de verdachte heengezonden met een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Hoogezand: fietsendief aangehouden
Een 26-jarige man uit Hoogezand is zondagnacht door de politie aangehouden op de Hoofdstraat in Hoogezand. De man reed zonder licht op een fiets. Omdat hij ook aan de verkeerde kant van de weg reed hielden surveillerende agenten hem staande. Hij kreeg een bekeuring en bij controle van zijn fiets bleek die twee jaar geleden te zijn gestolen. De man werd meegenomen naar het bureau. Hij verklaarde de fiets te hebben geleend van een kennis. Die wordt nader door de politie gehoord. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Scheemda: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding Op de A7 bij Scheemda heeft de politie zondagavond het rijbewijs van een 44-jarige man uit Winschoten ingevorderd. De man reed met zijn auto in de richting van Winschoten. Zijn snelheid werd door een politiepatrouille vastgesteld op 177 km per uur. De man werd staande gehouden en kreeg een boete voor te hard rijden. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. Op de A7 mag 120 km worden gereden.

Winsum: mannen aangehouden
De politie heeft zondagavond aan de Stationsweg in Winsum een 21-jarige en een 23-jarige man, beiden uit Groningen aangehouden wegens vernieling en bedreiging. De twee bevonden zich in een groep die op de trein naar Groningen stond te wachten. De groep gedroeg zich baldadig en belandde in een tuin van een woning langs de Stationsweg. Toen de zoon van de bewoonster daar opmerkingen over maakte werd hij bedreigd. Ook vernielden de verdachten een ruit van de deur van de woning. Beide verdachte zijn meegenomen naar het bureau. Na het afleggen van verklaringen zijn ze heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Warffum: baldadigheid
Wegens het plegen van baldadigheid heeft de politie zondagmiddag aan de Stationsweg een 18-jarige man uit de gemeente Loppersum aangehouden. De man bevond zich in een groep van 10 jongeren die zich rumoerig en baldadig gedroeg. Toen agenten poolhoogte gingen nemen zagen ze dat de verdachte moedwillig tegen een kaartjesautomaat bij het NS station schopte. Hij werd aangehouden en meegenomen. Met een proces-verbaal voor baldadigheid is de man na verhoor heengezonden.

Uithuizen/Eenrum: snelheidscontroles
De politie heeft zondagmiddag snelheidscontroles gehouden op de Provinciale Weg in Uithuizen en de Mesingeweersteerweg in Eenrum. In Uithuizen werd 646 voertuigen de snelheid gemeten. Honderdveertien bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km terwijl 50 is toegestaan. In Eenrum passeerden 497 voertuigen de politieradar. Negenendertig bestuurders overschreden de maximumsnelheid van 50 km per uur. Een hoogste snelheid werd niet vastgesteld.

Berichten Groningen Stad volgen

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)