DE KWEKER

De Kweker neemt S.N. Weel en Zoon BV over

Voortbestaan familiebedrijf door overname verzekerd:

LEVENSMIDDELENGROOTHANDEL DE KWEKER NEEMT HORECAGROOTHANDEL S.N. WEEL

EN ZOON BV OVER

Amsterdam, maandag 26 mei 2003 - De definitieve overeenkomst voor de overname van Horecagroothandel S.N. Weel en Zoon BV door B.V. Levensmiddelengroothandel De Kweker is getekend. 'Dat betekent zeer goed nieuws voor beide bedrijven, voor onze klanten én voor de 275 mensen die bij deze twee bedrijven werken,' aldus Erik Fischer van Kweker.

Kweker is een zelfbedieningsgroothandel in levensmiddelen voor de professionele ondernemers in horeca, out-of-home en food retail. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam op het Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat.Tevens heeft Kweker een vestiging in Purmerend aan de Wagenweg. Bij Kweker werken 250 mensen.

Familiebedrijf
Horecagroothandel S.N. Weel en Zoon BV is een gerenommeerd familiebedrijf op het gebied van levering van food en non-food aan de horeca in Noord Holland met agentschappen van de biermerken Warsteiner en Gulpener. Bij Weel werken 25 mensen.

'Aangezien onze marktgebieden direct op elkaar aansluiten en Weel kan beschikken over het complete en gespecialiseerde (vers)assortiment van Kweker, verwachten wij dat deze samenwerking beide bedrijven in grote mate zal versterken,' aldus Erik Fischer van Kweker.

'De continuïteit van Weel is met deze transactie verzekerd. De activiteiten van Weel zullen vooralsnog zelfstandig worden voortgezet. We verwachten dat de samenwerking met Kweker een uitbreiding van deze activiteiten zal betekenen,' aldus Erik Fischer.