Ingezonden persbericht

A A N K O N D I G I N G

Kandidaten waterschapsbestuur voeren actie voor schoner water in de Vecht Zaandam, 9 mei 2003 ­ De groene kandidaten voor de waterschapsverkiezingen in kiesdistrict Vecht willen dat het water in de Vecht schoner wordt. Hun motto is 'bagger er uit, vis er in'. Op maandag 26 mei, 14.30 uur, brengen zij dit in beeld in de Vecht tegenover het raadhuis van Breukelen. Vervolgens brengen zij om 16.30 uur een bezoek aan de moderne proef zuiveringsinstallatie op Anna's Hoeve ten oosten van Hilversum. Belangstellenden zijn van harte welkom om aanwezig te zijn bij de Vecht in Breukelen en/of bij Anna's Hoeve in Hilversum.
De groene kandidaten van het kiesdistrict 'Vecht' hebben een programma voor belangstellenden gemaakt om te laten zien wat het waterschap kan doen om de waterkwaliteit te verbeteren.

14.30 uur: aan de Vecht tegenover het raadhuis in Breukelen Schoon water is van levensbelang voor de natuur. Bagger in watergangen leidt tot troebel water van slechte kwaliteit. Op de bodem van de Vecht ligt een dikke laag bagger. Het gevolg is dat vissen die afhankelijk zijn van schoon en helder water, hier nauwelijks voorkomen. De groene kandidaten vinden dat het waterschap die bagger moet verwijderen. Zij laten dit ter plekke zien door een schep bagger weg te halen en een vis uit te zetten.

16.30 uur: Zuiveringsinstallatie bij Anna's Hoeve Een andere plek waar de natuur zit te springen om schoon water, is Anna's Hoeve. Het waterschap gaat daar een zeer moderne zuiveringsinstallatie bouwen. Uit die installatie komt schoon water, schoner dan het huidige water op Anna's Hoeve. De groene kandidaten vinden dat ook de natuur ter plekke moet profiteren van dit schone water. Momenteel wordt er geëxperimenteerd met een zogenaamde membraanbioreactor. Bij de experimentele installatie wordt uitleg gegeven over de voortgang en over de ecologische winst ervan voor Anna's Hoeve.

Groene kandidaten
De groene kandidaten worden gesteund door Milieufederatie Noord-Holland, Natuur en Milieufederatie Utrecht, Natuurmonumenten, Landschap Noord-Holland, Het Utrechts Landschap en het Goois Natuurreservaat. Voor het Kiesdistrict Vecht zijn de groene kandidaten voor de categorie ingezetenen: Peter Korzelius uit Huizen, Peter van der Linden uit Hilversum, Herman Proper uit Hilversum en Gerjet Wisse uit Breukelen. Voor de categorie gebouwd: Albert Dierick uit Huizen. Voor meer informatie over de groene kandidaten zie www.kiesnatuur.nl.
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Erna Krommendijk van de Milieufederatie Noord-Holland, tel. 075 6351598, e-mail: e.krommendijk@mnh.nl.

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht