Gemeente Lelystad

Stadhuisplein 2
8232 ZX Lelystad
0320 278911
Postbus 91
8200 AB Lelystad
> Bewoners praten mee over inrichtring
Hondekop

Het gebied tussen de bestaande woonwijk Lelystad Haven en het nieuwe villapark Hollandse Hout moet definitief worden ingericht. Dit gebied staat bekend onder de naam `Hondekop'. Bij de inrichting wil het college graag rekening houden met bewonerswensen. Dat gebeurt op een bewonersbijeenkomst op maandag 26 mei om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis. De direct omwonenden ontvangen daarvoor een uitnodiging.

Het gebied van de `Hondekop' ligt ingeklemd tussen de oudere bebouwing van Lelystad Haven en het nieuwe villapark Hollandse Hout. De grens wordt gevormd door `t Bovenwater en de Buizerdtocht en de beide woongebieden (zie kaartje).

Dit gebied zal in de toekomst een recreatieve functie moeten vervullen voor bewoners van de aangrenzende wijken. Recreatievormen waaraan gedacht wordt zijn o.a. wandelen, uitlaten van honden, fietsen, picknicken of een `avonturenplek' voor kinderen. De bewonersbijeenkomst is bedoeld om, binnen de door de gemeente te stellen kaders, ideeën aangereikt te krijgen voor een definitieve inrichting.

Wie geen uitnodiging heeft ontvangen, maar zich toch betrokken voelt bij de inrichting van de `Hondekop' is eveneens van harte welkom.
---

Geplaatst op 16 mei 2003