Gemeente Utrecht

Gouden lijst opnieuw op Stenen Brug geplaatst

De Gouden Lijst van de gemeente Utrecht wordt maandag 26 mei opnieuw op De Stenen Brug, waar de Kaatstraat op uitkomt, geplaatst.

De lijst werd vorige week maandag al op de Stenen Brug geplaatst en zou er tot het weekeinde blijven staan. Door een technisch mankement moest de lijst echter maandagmorgen al weer weggehaald worden. De lijst blijft tot en met zondag 1 juni op deze plaats staan.

De Gouden Lijst vraagt aandacht voor de openbare ruimte in de stad. Voor de mooie plekken en de plekken waar we zorgen over hebben. De plek bij de Kaatstraat combineert beide: een mooi beeld van de stad met een matig onderhouden brug. Zo worden ´mooi´ en ´jammer´ samen ingelijst.

Via de website www.utrecht.nl/lijstbuitenruimte kunnen reacties worden gegeven.

Achtergrondinformatie Gouden Lijst
Met de gouden lijst wordt aandacht gevraagd voor de openbare ruimte. De lijst maakt een tocht door de stad en duikt telkens weer op een andere plek op. Via de internetsite www.utrecht.nl/lijstbuitenruimte kunnen bewoners en bezoekers van Utrecht aangeven welke plek in de buitenruimte ´ingelijst´ zou moeten worden. Plekken waarvan iemand geniet, of plekken waarvan iemand juist vindt dat er iets zou moeten veranderen.