CDA

CDA
22-05-03
26 mei: aanbiedingsbijeenkomst waardennotitie CDA-Theologenberaad

Op maandag 26 mei 2003 zal het CDA theologenberaad haar Waardennotitie over de multiculturele samenleving aanbieden aan CDA Partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt. Wegens het afbreken van de formatie onderhandelingen tussen CDA en PvdA werd de oorspronkelijke bijeenkomst van 14 april opgeschort.

De notitie, getiteld "Samenleving en multiculturaliteit - een waardennotitie" wordt geplaatst in de brede discussie die het CDA voert ten aanzien van het thema van integratie.

Samenleving en multiculturaliteit - een waardennotitie

Deze notitie behandelt vragen zoals: welke grondtonen klinken er in de Bijbel en de traditie ten aanzien van de termen 'samenleving' en 'multiculturaliteit' ? welke gedachten leven er binnen de theologie ten aanzien van deze termen; en hoe vertaal je de grondtonen en de theologische bezinning naar de actualiteit van vandaag?De antwoorden op deze vragen vanuit het Theologenberaad zijn verwerkt in dit document. Op de vergadering van 3 februari 2003 is de slottekst vastgesteld. Het CDA-Theologenberaad spreekt de hoop uit dat dit document een 'richtingwijzer' kan zijn in de bezinning op het thema en in het bepalen van het beleid.

Het CDA Theologenberaad

Op maandag 27 mei 2002 is in de Groen van Prinstererzaal van het Tweede-Kamer gebouw het CDA-Theologenberaad opgericht. Dit beraad van theologen en theologiestudenten binnen het CDA heeft zich ten doel gesteld om actuele politieke thema's theologisch te doordenken ten dienste van de partij. Hiermee hoopt het de partij te kunnen helpen om 'voeling' te houden met haar christelijke wortels. Tevens hoopt het CDA-Theologenberaad het CDA te ondersteunen in haar zoektocht om aan spiritualiteit gestalte te geven.

Het CDA-Theologenberaad telt op dit moment 50 leden en is verdeeld in vijf regiogroepen: regio-noord, -midden, -oost, -west en -zuid.

U bent allen van harte genodigd deze bijeenkomst bij te wonen!