Gemeente Utrecht

Rijk en Utrecht tekenen INTENTIEOVEREENKOMST Stationsgebied

De ministers van V&W en VROM en de burgemeester van Utrecht tekenen maandag 26 mei a.s. in Den Haag de intentieovereenkomst Utrecht Stationsgebied. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de herontwikkeling van het Utrechtse Stationsgebied. Het Stationsgebied is door het rijk aangewezen als één van de zes Nieuwe Sleutel Projecten. Rijk en gemeente hebben voor dit gebied gezamenlijke ambities. Deze zijn, met uitgangspunten en wijze van samenwerking, vastgelegd in de intentieovereenkomst.

Eind juni presenteert de gemeente Utrecht het Masterplan Stationsgebied. Hierin is Visie A, die met het referendum gekozen werd, verder uitgewerkt. Hart van de herontwikkeling van het Stationsgebied is de nieuwe Openbaar Vervoer Terminal. Gemeente, NS, Rijk en Bestuur Regio Utrecht hebben eerder dit jaar ingestemd met het schetsontwerp hiervoor. De eerste paal voor de herontwikkeling van het Stationsgebied moet begin 2004 de grond in gaan. De bouw van de nieuwe Openbaar Vervoer Terminal start naar verwachting 2007-2008.

Na afloop van de ondertekening is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan de ministers, burgemeester Brouwer en projectwethouder Lenting.

De ondertekening en persconferentie vinden a.s. maandag plaats in Den Haag om 08.45 uur. Zie bijgevoegde uitnodiging van het rijk voor meer informatie.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Sylvia Borgman, bestuurscommunicatie, 030-286 10 55.

Utrecht, 22 mei 2003

Uitnodiging voor de pers:
Projecten HSL-stationsgebieden van start

De demissionaire ministers Kamp (VROM) en De Boer (V&W) maken maandag 26 mei van 8.45 tot 9.15 afspraken met de gemeente Utrecht en Arnhem over hun stationsgebieden. Het gaat hierbij om zogenoemde Nieuwe Sleutelprojecten, projecten om zes stationsgebieden in verband met de aanleg van de Hoge Snelheidslijnen te verbeteren. Recent zijn verschillende projecten in de uitvoeringsfase terecht gekomen en kunnen dus dit jaar echt van start.

Kamp en De Boer geven een toelichting op de voortgang bij de Nieuwe Sleutelprojecten en meer specifiek op de projecten in Utrecht en Arnhem. Vervolgens zullen namens de gemeente Utrecht burgemeester Brouwer-Korf en namens Arnhem burgemeester Krikke reageren. Daarna kan de pers vragen stellen.

De bijeenkomst vindt plaats bij het ministerie van VROM, Rijnstraat 8 te Den Haag, zaal D04.32. Vanuit de hal van het ministerie wordt u begeleid naar deze ruimte.


---



Gemeente Utrecht