Gemeente Loppersum

Van Dijk ondertekent convenant

JAAP VAN DIJK ONDERTEKENT CONVENANT OVER VEILIGHEID EN LEEFBAARHEID G.A. ALBERDASTRAAT MIDDELSTUM.

Op maandagmiddag 26 mei 2003 ondertekent waarnemend burgemeester J. van Dijk met een aantal partijen het convenant over de veiligheid en leefbaarheid rondom het gebouw Moonlight in Middelstum. Dit gebeurt om 16.30 uur in genoemd gebouw aan de G.A. Alberdastraat 5 in Middelstum. De partijen die, naast de gemeente, het convenant ondertekenen zijn: CCM Partyservice in Middelstum, de Stichting Open Jeugd- en Jongerenwerk Middelstum, taxibedrijf UVO in Uithuizermeeden en de Regiopolitie, district Noord.

Trekpleister

In het pand aan de G.A. Alberdastraat 5 in Middelstum zijn de discotheek Moonlight Middelstum, de jeugdsoos the Rising Sun en caf é Jachtweide gevestigd. De eigenaar van dit pand is Stichting Open Jeugd- en Jongerenwerk en heeft in 1996 voor de kelder een vergunning gekregen voor het verstrekken van zwakalcoholische dranken. De gebruiker van dit pand is CCM Partyservice en heeft voor de zaal, de kelder en de cafézaal in 1996 een Drank- en horecavergunning gekregen. Sindsdien hebben de activiteiten in het gebouw zich langzamerhand uitgebreid en is deze locatie elk weekend een belangrijke trekpleister voor jongeren uit Middelstum en omgeving.

Incidenten

In het afgelopen jaar hebben zich enkele incidenten rondom het gebouw voorgedaan. Deze bestonden uit geluidsoverlast (vanuit het gebouw en van bezoekers), vechtpartijen, problemen met taxivervoer en vernielingen.

Enkele omwonenden hebben hierover overleg gehad met CCM Partyservice en met de Stichting. De gemeente heeft een aantal brieven van omwonenden uit meerdere straten ontvangen met diverse klachten. Dat heeft geleid tot een aantal gesprekken met de omwonenden en met de exploitanten van het gebouw. Ook hebben de gemeente, de politie en CCM Partyservice een gesprek gehad met de eigenaar van taxibedrijf UVO uit Uithuizermeeden.

Gezamenlijke aanpak

Een gezamenlijke aanpak moet overlast en hinder voor de omgeving van het gebouw voorkomen. Met het convenant zullen de partijen zich gezamenlijk en in goed overleg inspannen voor een veilige samenleving in en rondom het gebouw G. Alberdastraat 5 in Middelstum, ieder vanuit zijn eigen taken en bevoegdheden, om te bereiken dat in de woonomgeving, met daarin een horecabedrijf, verschillende belangen naast elkaar kunnen blijven voortbestaan.

---