Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 21 mei 2003

STRABRECHT COLLEGE START ZWERFAFVALPROJECT
'ZWERF JE MEE?'

Op maandag 26 mei start het Strabrecht College met het zwerfafvalproject 'Zwerf je mee?'. Het project is bedoeld om de leerlingen meer bewust te maken van het zwerfafvalprobleem. In samenwerking met de gemeente en de Milieudienst Regio Eindhoven is een lespakket ontwikkeld voor de tweedejaars leerlingen, dat aansluit op hun biologieprogramma. Als onderdeel van het project gaan de leerlingen ook zelf zwerfvuil ophalen in Geldrop, voornamelijk in de omgeving van het Strabrecht College.

Zwerfafval staat in de top drie van ergernissen van de Nederlandse bevolking. Naast het feit dat zwerfafval onze woon- en leefomgeving lelijk maakt, vervuilt zwerfafval de bodem, het grondwater, sloten en plassen. Het kost de Nederlandse samenleving jaarlijks 250 miljoen euro om de vele tonnen zwerfafval die in de natuur en op de openbare weg terechtkomen op te ruimen. Houd dus zelf uw leefomgeving schoon en lever zo een bijdrage aan een leefbaar Geldrop!

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw B. Marcus van de afdeling Bouwen en Wonen. Zij is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 2893938.