Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-05-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.40 uur

Heldhaftige fietser

AMERSFOORT In de nacht van zondag 25 op maandag 26 mei kwam een straatrover van een koude kermis thuis.

Rond 03.30 uur fietste een 27-jarige man uit Amersfoort over de Noordewierweg. Ter hoogte van de begraafplaats werd hij aangesproken door een man. De man vroeg hem om zijn geld en fiets. De Amersfoorter gaf de man zijn fiets en liet hem vervolgens opstappen. Daarop gaf de Amersfoorter hem enkele vuistslagen tegen zijn hoofd en lichaam. De verdachte kwam ten val, stond weer op en probeerde het slachtoffer met vermoedelijk een steekwapen te steken. De jas van het slachtoffer liep daarbij schade op maar hijzelf werd niet geraakt. Daarop gaf de Amersfoorter zijn belager nog enkele klappen, sprong op zijn fiets en reed weg.

De Amersfoorter deed aangifte van poging diefstal met geweld. Naar de verdachte wordt een onderzoek ingesteld.

Onder invloed van de weg

AMERSFOORT Op zondag 25 mei raakte een automobilist van de weg. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

Rond 19.00 uur reed een 24-jarige man uit Nijkerkerveen met een bestelbus over de Nijkerkerstraat, komende uit de richting van Nijkerkerveen. In een bocht naar links verloor de bestuurder de macht over het stuur, raakte van de weg en belandde in een sloot. Bij de aanrijding liep de bestuurder licht letsel aan zijn gezicht op, maar kwam verder met de schrik vrij. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 490 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Fietser gewond

AMERSFOORT Op zondag 25 mei raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 18.10 uur fietste een 15-jarige jongen uit Amersfoort over de Stadsring, komende uit de richting van de Utrechtseweg. Op de kruising met de Utrechtsestraat reed hij door het rode verkeerslicht, op hetzelfde moment reed een 30-jarige automobilist uit Soest vanaf de Utrechtsestraat dezelfde kruising op. Hij reed echter door het groene verkeerslicht. Een aanrijding was het gevolg. Door de aanrijding liep de fietser diverse kneuzingen op.

Motorrijder onderuit

AMERSFOORT Op zondag 25 mei ging een motorrijder onderuit. Zijn passagiere raakte gewond.

Rond 16.45 uur reed een 45-jarige motorrijder uit Delft over de Rijksweg A1. Bij hem achterop zat een 39-jarige vrouw uit Rotterdam. Hij nam de afrit naar de Rijksweg A28 richting Zwolle. In de langgerekte bocht naar rechts haalde de motorrijder een bestelwagen rechts over de vluchtstrook in. De motorrijder verklaarde door de bestelwagen te zijn gesneden en dat hij noodgedwongen de vluchtstrook was opgereden. Op de vluchtstrook ging de motorrijder onderuit. De motor gleed enige tientallen meters over het asfalt en botste tegen een lantaarnpaal.

De Rotterdamse vrouw werd met letsel aan haar hand en kuit per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De bestuurder liep geen noemenswaardig letsel op. De motor raakte zwaar beschadigd.

Hennepkwekerij
AMERSFOORT Op zondag 25 mei is een hennepkwekerijtje opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelde de politie rond 20.50 uur een onderzoek in in een woning aan De Laning. Op de zolder werd een hennepkwekerijtje van bijna 200 planten aangetroffen. De planten en de kweekapparatuur werden in beslag genomen. Ter plaatse werd de 52-jarige Amersfoortse eigenaar van de planten gehoord. Hij legde een bekennende verklaring af en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De benodigde stroom bleek buiten de meter om te worden afgetapt.

Motorrijder gewond
LEUSDEN Op zondag 25 mei raakte een motorrijder gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.10 uur reed een 41-jarige motorrijder uit Leusden over de Arnhemseweg, komende uit de richting van Woudenberg en gaande in de richting van Amersfoort. Een 61-jarige automobilist uit Leusden reed vanaf de Leusbroekerweg de Arnhemseweg op om in de richting van Woudenberg te rijden. De motorrijder probeerde nog een aanrijding te voorkomen, maar ging onderuit en de motor gleed tegen de auto aan. De motorrijder zelf kwam tegen een lantaarnpaal terecht.

De 41-jarige man werd met letsel aan zijn schouder per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Na behandeling mocht hij naar huis.