Ingezonden persbericht


Vughtse sportclub prins hendrik afdeling atletiek

PERSBERICHT

Vught, 25 mei 2003

Beumer en Kortbeek naar EK onder 23 jaar

Atleten Thomas Kortbeek en Stefan Beumer hebben afgelopen weekeinde hun seizoensdebuut verzilverd met kwalificaties voor de Europese Atletiekkampioenschappen onder 23 jaar (neo-senioren), deze zomer in Polen. De twee Prins Hendrik-leden uit 's-Hertogenbosch hebben daarmee een goede aanvang gemaakt van het baanseizoen 2003.

Zaterdag 24 mei liep Stefan Beumer een nieuw clubrecord op de 800 meter. Bij de Global Athletics-Wedstrijden in Nijmegen kwam hij tot een vijfde plaats met een tijd van 1 minuut en 47.55 seconden. Daarmee was hij derde Nederlander, onder meer achter Bram Som, die de wedstrijd won in 1.46.12. Ook dook Beumer onder de kwalificatietijd voor het EK voor Neo-senioren, in juli in het Poolse Bydgoszcz. Hij was tevreden met zijn wedstrijd, ook omdat hij kreeg te horen dat hij aanstaande zondag mag starten in de A-race van de Fanny Blankers-Koen Games, de Grand Prix I-wedstrijd in Hengelo. In Nijmegen eindigde zijn clubgenote Anja Smolders uit België als derde op de 1500 meter (4.23.52), en liep Cor Datema uit Best op de laatstgenoemde afstand naar een tijd van 3.52.30.

Thomas Kortbeek heeft zich bij de Jubileumwedstrijd van Haag Atletiek gekwalificeerd voor het EK in Polen. De fysiotherapiestudent uit Den Bosch won zondag 25 mei in Den Haag de 400 meter horden in een tijd van 50.86 seconden. Hiermee versloeg hij de Amerikaanse international Aaron Lacy met meer dan 10 meter voorsprong. Beiden komen elkaar aanstaande donderdag weer tegen. Dan starten Lacy en Kortbeek op hetzelfde onderdeel op de Harry Schulting Games in Vught.

NOOT VOOR DE REDACTIE (