Gemeente Nuenen


26/05/2003
Gemeente en Het Plein werken nauw samen aan toekomstige nieuwbouw Pleincollege Nuenen.

In het Beleidsprogramma heeft de Nuenense gemeenteraad aangegeven dat er in de periode 2002-2006 gewerkt moet worden aan een goede nieuwe huisvesting voor het VMBO in Nuenen. De gemeente Nuenen en de Pleincolleges Nuenen en Eckart bereiden in nauwe samenwerking de toekomstige nieuwbouw voor.

De huidige onderwijsvormen vragen een heel andere ruimtelijke opzet en indeling dan een aantal jaren geleden. Daarom is voor de nieuwe uitbreiding van het Pleincollege Nuenen onderzocht met welke onderwijskundige aspecten de school en de gemeente rekening moeten houden bij het realiseren van de nieuwbouw. Afgelopen dinsdag heeft het adviesbureau BMC een rapport over de onderwijskundige aspecten aan het college van Burgemeester en Wethouders aangeboden. Het rapport geeft aan dat een intensieve samenwerking tussen het VMBO van Pleincollege Nuenen en Pleincollege Eckart belangrijk is voor het realiseren van goed VMBO-onderwijs in een nieuw gebouw. Een ontwikkeling die onderschreven wordt door beide scholen. Bij een intensievere samenwerking tussen Pleincollege Nuenen, Pleincollege Eckart en het ROC in Eindhoven-Oost is nieuwbouw in Nuenen-West een voor de hand liggende mogelijkheid.
Op dit moment wordt de locatiekeuze verder voorbereid en in het najaar moet hierover een beslissing genomen kunnen worden. De realisatie van de nieuwbouw wordt verwacht in 2008-2010.

Het Pleincollege in Nuenen maakt deel uit van de OMO-scholengemeenschap Het Plein. Deze scholengemeenschap heeft 8 scholen in Eindhoven en Nuenen. Het Plein heeft meerdere VMBO-scholen, waarvan één in Eindhoven-Noord (Pleincollege Eckart) en één in Nuenen (Pleincollege Nuenen).