---
DHL kiest oplossingen van Axway voor groot integratieproject

---
Implementatie levert toekomstig migratiepad voor bestaande integratieoplossing van DHL en een kader voor nieuwe integraties
Zaltbommel, 26/05/2003

DHL Worldwide Express, wereldwijd marktleider in internationale expresdiensten, heeft de XIB-integratiesoftware van Axway gekozen na een uitgebreide evaluatie van oplossingen van verschillende leveranciers. Axway is leverancier van oplossingen op het gebied van EAI (Enterprise Application Integration) en B2Bi (Business to Business integration).

Axway's oplossingen handelen een groot aantal berichten in een betrouwbare, schaalbare en gedistribueerde omgeving af. Steve Wells, director of customer integration bij DHL legt uit: "DHL heeft besloten om de integratiesoftware van Axway te implementeren omdat het de beste oplossing was om op de bestaande integratiesoftware AMTrix van Axway voort te bouwen."

Martin Stern, general manager van Axway UK en Ierland, licht toe: "Business-to- business en applicatie-integratie wordt vandaag door dynamische organisaties als belangrijk instrument gezien om service aan klanten uit te breiden. Het inzetten van XIB door toonaangevende bedrijven als DHL laat deze trend zien en wij zijn verheugd dat wij de relatie met DHL met een dergelijk belangrijk project konden voortzetten."

Axway's integratiesoftware zal zowel inkomende als uitgaande klantgerichte informatie (inclusief inkooporders, vrachtbrief en factuur) afhandelen, informatie in aangewezen formaten omzetten, berichten valideren en berichten door de hele organisatie heen zenden en vastleggen. Bovendien ondersteunt XIB ook DHL's wereldwijd gebruikte EDI en XML-hubs.

"De integratiesuite, die aXway Integration Broker (XIB), Axway Designer en Axway Sentinel omvat, beantwoordt aan de eisen van veel klanten van DHL én ondersteunt bepaalde XML, X400, FTP, EDI standaarden zoals EDIFACT en X12," aldus Stern.

---
END

---
Over Axway
Axway, 100% dochter van Sopra Group SA, ontwikkelt en verkoopt 'Application Integration'- en 'Systems Management'-suites voor een snelle en efficiënte integratie van heterogene systemen binnen grote ondernemingen. De suites stellen bedrijven in staat meer waarde uit hun bestaande systemen te halen en de basis voor een toekomstige groei te leggen. De koppeling van nieuwe systemen binnen de organisatie en extern naar partners wordt vereenvoudigd.
Axway werd in 2001opgericht door Sopra Group, sinds 1968 actief, en telt momenteel 500 werknemers en meer dan 5000 klanten wereldwijd in verschillende sectoren, zoals het bankwezen, nutsbedrijven, productie, overheid, telecommunicatie, retail en logistiek. Axway investeert meer dan 20% van haar omzet in R&D van haar producten. Dit samen met een sterk moederbedrijf biedt stabiliteit voor klanten en geeft hen vertrouwen dat zij een oplossing hebben die aan alle huidige en toekomstige behoeften tegemoet komt.
Voor meer informatie ga naar www.axway.com of www.axway.nl Axway Nederland, Anne van Houten, tel. +31 (0)418 57 6090, e-mail: avanhouten@axway.com
Voor journalisten
NewsEngine PR, Claudia Mairböck, tel. +31 (0)20 567 21 70, e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:AXW0012-13A4E2