Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-05-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 10.15 u) Maandag, 26 mei 2003

District Maastricht

Maastricht; snelheidscontroles
De politie (het Verkeershandhavingsteam) heeft afgelopen zondagavond radar snelheidscontroles gehouden op de Via Regia in Maastricht. Daarbij werden totaal 510 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 101 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid (van 50 km p/u) overtreden. Die 101 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km p/u.

Maastricht; geweigerd
Het rijgedrag van een 44-jarige automobilist uit Vaals, trok afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Prins Bisschopsingel in Maastricht de aandacht van de politie. Die maakte plotseling bij het wegrijden/optrekken met zijn auto een bocht van honderdtachtig graden waardoor hij met zijn auto op die rijbaan in de verkeerde rijrichting kwam te rijden (spookrijden). Bij controle van de automobilist kreeg de politie aanwijzingen dat hij de auto onder invloed bestuurde. De verdachte weigerde echter medewerking aan de blaastest. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; brand
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 04.30 uur bleek op de Bergmansweg in Maastricht door nog onbekende oorzaak brand te zijn ontstaan in een geparkeerde auto. Het voertuig brandde geheel uit. Ook een daarnaast geparkeerde auto, waarvan aanvankelijk nog werd getracht dit voertuig te verplaatsen (hetgeen door de hitte niet meer lukte) vatte vlam en brandde eveneens geheel uit. De oorzaak van de autobrand is onbekend.

Meerssen; ingebroken
Afgelopen zondag werd een inbraak in een woning aan Weert in Meerssen ontdekt. Bleek dat inbrekers die zondag tussen 10.30 uur en 13.30 uur via een raam de woning waren binnengedrongen en sieraden en geld hadden gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in. Daarbij is de politie op zoek naar getuigen aangezien er vaak voetgangers langs de woning lopen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord.