Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-05-2003
Persberichten district Heerlen (RKe10.20 u) Maandag, 26 mei 2003

District Heerlen

Heerlen; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen zondagmiddag en zondagavond bij een snelheidscontrole op de autosnelweg A-76 in Heerlen totaal 14 automobilisten betrapt die er de geldende maximum snelheid overtraden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 174 km p/u.
Zondagmorgen betrapte de politie, eveneens op de autosnelweg A-76 in Heerlen twee autobestuurders, een 39-jarige vrouw uit Helmond en een 26-jarige man uit s Hertogenbosch die er de maximumsnelheid overtraden. Zij reden er alletwee met een snelheid van 170 km p/u, een van hen had in de auto ook nog twee zeer jonge kinderen. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide snelheidsovertreders en vorderde van beide verdachten het rijbewijs in.

Heerlen/Hoensbroek; onder invloed
Bij controle afgelopen zondagavond op Nieuw Eyckholt in Heerlen van een 50-jarige automobilist uit Boxmeer bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim tweemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,2 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Van een 46 jarige automobilist uit Hoensbroek vorderde de politie het rijbewijs in. Die wordt ervan verdacht zondagavond vlakbij zijn woonadres / in de straat in Hoensbroek waar hij woont, onder invloed zijn auto te hebben bestuurd en met de auto tegen een andere auto te zijn gebotst, waarna hij is uitgestapt en naar huis is gelopen (daarmee de plaats van aanrijding te hebben verlaten). De politie hield de verdachte thuis aan. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de verdachte ruim 2,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Hoensbroek; met wapens op pad
Bij controle afgelopen zondagmiddag op de Dr. Martin Luther Kinglaan in Hoensbroek van een 15-jarige jongen uit Hoenbroek die daar liep, bleek dat de jongen een neppistool, een boksbeugel en een busje traangas bij zich had. Die werden allemaal in beslag genomen. De aangehouden jongen werd overgebracht naar het politiebureau alwaar zijn ouders werden gewaarschuwd die hem vervolgens kwamen ophalen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de jeugdige verdachte terzake overtreding van de Wet Wapens en munitie.