Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-05-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

Bromfietser overleden

VREELAND- Op zondagochtend werd een man levenloos in het water aangetroffen. Omstreeks 07.00 uur kregen agenten de melding dat er een lichaam in het water lag aan de Loenenseweg. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen een 51-jarige man uit Vreeland levenloos aan in het water. In de berm lag de bromfiets van de man. Vermoedelijk is de man na een eenzijdig verkeersongeval te water geraakt en overleden.

Verkeersongeval letsel

MAARSSEN- Op zondagmiddag vond er een verkeersongeval plaats waarbij een voetgangster gewond raakte.

Omstreeks 17.15 uur stak een 74-jarige voetgangster uit Maarssen de Kennedylaan over. Ze liep hier achter de auto langs van een 50-jarige automobiliste uit Maarssen. De automobilist had de voetgangster kennelijk niet gezien en reed op dat moment achteruit. De 50-jarige vrouw had niets en de gaten en reed door. Na politieonderzoek werd de automobiliste aangetroffen in haar woning. Ze verklaarde niets van de aanrijding gemerkt te hebben. De 74-jarige vrouw liep een pijnlijke arm op en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Diefstal bouwmateriaal

BREUKELEN- Op zondagavond werd een man aangehouden nadat hij bouwmateriaal aan het opladen was. Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie de melding dat een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Culemborg spuitbochten op zijn wagen aan het laden gelegen aan de Breukelerwaard. Niemand had hem echter hiertoe de opdracht gegeven en de man werd aangehouden ter zake diefstal. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Overval op restaurant

MIJDRECHT- Op zondagochtend werd een overval gepleegd op een restaurant gelegen aan het Hofland.

Omstreeks 00.15 uur kwam twee gemaskerde mannen binnen en bedreigde het aanwezige personeel met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De mannen vroegen om geld. Een klein geldbedrag werd meegenomen en de overvallers verdwenen weer. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Rijn & Venen 0900-8844.