Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.10 uur

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT De beveiliging heeft in de nacht van zondag 25 op maandag 26 mei een man aangehouden voor het inbreken in een auto.

Omstreeks 00.05 uur zagen beveiligers in de parkeergarage aan de Rijnkade een man zich verdacht gedragen bij geparkeerde voertuigen. Ter plaatse constateerde zij dat een 39-jarige man uit Utrecht het voertuig had opengebroken. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Zondagavond vond in de trein een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Rond 18.30 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw achter een man aan zat. De man zou haar zojuist beroofd hebben in de trein. Ter plaatse gaf het 22-jarige slachtoffer uit Utrecht aan dat zij beroofd was en de achtervolging had ingezet. Zij was de verdachte inmiddels kwijt. De vrouw was tijdens de achtervolging gewond geraakt aan haar hand toen zij een hek over klom.

Na dat het slachtoffer was behandeld in het ziekenhuis en aangifte kwam doen op het bureau was haar tas inmiddels door een getuige gevonden. Uit de tas waren enkele bescheiden weggenomen.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT In de nacht van zondag 25 op maandag 26 mei heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Op de afrit van de Einsteindreef met het Zandpad hield de politie een korte alcoholcontrole. Omstreeks 01.05 uur liet de politie een 22-jarige man uit Wijk bij Duurstede een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 770 ug/l alcohol in zijn lichaam had.

Het rijbewijs van de man werd ingenomen en met een proces-verbaal en een rijverbod van 9 uur werd hij naar huis gestuurd.

Beroving

UTRECHT Zondagmiddag vond op de Vondellaan een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 26-jarige vrouw uit Utrecht stond omstreeks 16.10 uur bij de bushalte aan de Croeselaan met de Balijelaan te wachten. Op een gegeven moment kwam er een auto langzaam voorbij rijden. In de auto zaten een aantal mannen die naar de vrouw keken. Even later stond er plotseling een man voor de vrouw die zonder te aarzelen de portemonnee uit haar handen trok.

De verdachte liep weg en stapte in de auto die even daarvoor langzaam de vrouw passeerden. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Inbreker aangehouden
UTRECHT De politie heeft een man aangehouden die zondagmiddag een diefstal probeerde te plegen bij een restaurant op het Jaarbeursterrein.

De beveiliging had omstreeks 15.20 uur op de beveiligingscameras gezien dat een onbekende man over het hek van het restaurant klom en in de kassa rommelden en een kast probeerde open te maken. De beveiliging greep direct in en hield de man staande. De politie heeft de man overgenomen en voor verhoor meegenomen naar het bureau.